Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Başaran, ABD’nin tehdit mektubuna çok sert tepki gösterdi

Başaran, ABD’nin tehdit mektubuna çok sert tepki gösterdi

Vatan Partisi Balıkesir İl Başkan Yardımcısı Kemal Başaran, ABD’nin Türkiye’yi ‘‘Rusya’yla ticaret yapmayın’’ diye tehdit ettiği mektupla ilgili açıklama yaptı.

Vatan Partisi Balıkesir İl Başkan Yardımcısı Kemal Başaran, ABD’nin Türkiye’yi ‘‘Rusya’yla ticaret yapmayın’’ diye tehdit ettiği mektupla ilgili açıklama yaptı. 
Başaran, açıklamasında şunları kaydetti: “Maliye Bakanı Nebati'nin, ABD'nin Türkiye hükümeti ve iş dünyasına yönelttiği tehditler konusunda yaptığı açıklama, hükümetin hayat pahalılığı ve ekonomik sorunlar karşısında çaresiz durumda olduğunu gösteriyor. Bakan Nebati, ABD'nin komşumuz ve dostumuz Rusya'ya karşı uyguladığı yaptırımlara selam durmaktadır. Hükümet, ABD'den gelen bir mektup karşısında bile dik duramıyor. ABD'nin küstahça ekonomik dayatmaları karşısında çaresiz olanlar, Vatan Partisi'nden kopya ettikleri programı hayata geçirmekte de çaresizler. İş bir kez daha Vatan Partisi'ne düştü.” Dedi. 
ABD Hazine Bakan Yardımcısının TÜSİAD’a gönderdiği mektubu Türkiye’nin mali, ticari ve iktisadi bağımsızlığına aykırı olduğunun altını çizen Başaran “Devletlerarası hukuka aykırı bu hadsiz mektubu TÜSİAD’ın millilikten uzak bir tavırla cevapsız bırakması kabul edilemez. Türkiye tam bağımsız milli bir devlettir. İktisadi mali ve ticari politikasını kendi belirler. Balkanlarda, Batı ve Orta Asya’da, Afrika’da ve Güney Amerika’daki ülkelerle de Türkiye’nin yapmakta olduğu ticari işbirliklerini Sanayici KOBİ’ler olarak tüm gücümüzle desteliyoruz. Türk ve dost ülke mallarının Dünya pazarlarında yayılmasını, kalkınma için gerekli görüyoruz. Vatan Partisi'nin merkezinde olacağı üreticilerin milli hükümeti, bağımsız ekonomi politikasıyla Rusya'dan ve İran'dan ucuz enerji alır. Traktörün deposuna ucuz mazotu doldurur. Sanayiye ucuz doğalgaz ve enerjiyi sağlar. Turizm merkezlerine komşularımızdan milyonlarca turist gelir. Türkiye Rusya'yla dünya arasında hava trafiğinin, finans bağlantılarının ve tedarik zincirinin üssü haline dönüşür. Çin'den büyük yatırım sermayesi gelir. Türkiye bir üretim üssüne dönüşür. Patlıcan, biber fiyatı düşer, üretici baş tacı olur ve üretir. Türkiye üretim devrimini başarır ve halkımız refaha ulaşır. Vatan Partisi, milletimizden başı dik üreten Türkiye için hükümet görevi talep ediyor.” diyerek sözlerine ekledi.

Haber Merkezi



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı