Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Başaran, Balıkesir Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği’ni ziyaret etti

Başaran, Balıkesir Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği’ni ziyaret etti

AK Parti Balıkesir İl Başkanı Dt. Ekrem Başaran, Balıkesir Sığır Yetiştiricileri Birliği’ni ziyaret etti.

AK Parti Balıkesir İl Başkanı Dt. Ekrem Başaran, Balıkesir Sığır Yetiştiricileri Birliği’ni ziyaret etti. 
AK Parti İl Başkanı Başaran, partisinin Tarım Komisyonu ve Sosyal Politikalar Birimi ile birlikte Balıkesir Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği’ni ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerinde bulundu. 
Balıkesir Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Hasan Çetin ve Yönetim Kurulu üyeleri ile Balıkesir’de tarım ve hayvancılık konusunda yapılması gereken çalışmalar ve projeler hakkında görüş alışverişinde bulunan Başaran, Balıkesir’de tarım ve hayvancılık konusunda projeler geliştirilmesi gerektiğini söyledi. 
Balıkesir’in tarım ve hayvancılık konusunda çok önemli bir konuma sahip olduğunu belirten Başaran, “Balıkesir Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliğimiz gibi, tarım ve hayvancılıkta birlik ve kooperatif yapılarını arttırmamız gerekiyor. Bu bize bugün sıkıntı gibi görünün yem ve gübre ihtiyacını kendi çabalarımızla karşılama imkanı sunacaktır. Yem üretimi noktasında % 50 dışa bağımlı durumdayız. Ama, planlı ve projeye dayalı üretimi arttırırsak maliyetlerimizi aşağıya çekebiliriz. Aynı şey gübre için de geçerli. Bu konuda da Devletimizin sağladığı destek projelerini, bir araya gelerek kuracağımız işletmelerle başarıya ulaştırabiliriz. Tarım Bakanlığımızın, Tarım ve Hayvancılık konusunda birçok destekleyici projeleri var. Bunlardan faydalanabiliriz. İl Tarım Müdürlüğümüz bu projeler konusunda her zaman çiftçimize gereken kolaylığı sağlıyor. Bu konuda istekli ve birlik içerisinde hareket edersek tüm zorlukların üstesinden gelebiliriz. Damızlık Hayvan Yetiştiriciliği, Süt Üreticiliği, Bilinçli Tarım Uygulamaları ve Yem Üreticiliği konularında Devletimiz her daim Çiftçimizin yanında, destekleyicidir. Yeter ki bizler bu konuda adımlarımızı atalım.” diyerek sözlerine ekledi. 
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli