Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Başaran, Balıkesir’in Osmaniye’de destancı mücadele verdiğini açıkladı

Başaran, Balıkesir’in Osmaniye’de destancı mücadele verdiğini açıkladı

AK Parti Balıkesir İl Başkanı Ekrem Başaran, asrın felaketinin ilk gününden itibaren Balıkesir’den depremden etkilenen bölgelere yapılan çalışmaları değerlendirdi.

AK Parti Balıkesir İl Başkanı Ekrem Başaran, asrın felaketinin ilk gününden itibaren Balıkesir’den depremden etkilenen bölgelere yapılan çalışmaları değerlendirdi. 
Depremin olduğu 6 Şubat tarihinde AK Parti Teşkilatları olarak ivedilikle harekete geçtiklerini belirten Başaran yaptığı değerlendirmede şu ifadelere yer verdi: “Devletimiz ve AK Parti Genel Merkezimiz daha ilk günden Turkiye’deki tüm illeri; Belediyeler tarafından görülebilecek yapılabilecek işler olarak bir eşleştirme yaptı. Lojistik destek, iaşe yardım, STK organizasyonu gibi destekler için ise genel merkezimiz ayrıca bir eşleştirme yaptı. AK Parti Teşkilatları olarak maksadımız en etkin ve hızlı bir şekilde organize olup destek verebilmekti. Yani işin özü asrın felaketinin yaşandığı tüm illerimiz geri kalan 70 ilimize paylaştırıldı. Biz de Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Osmaniye ilimiz ile AK Parti Balıkesir İl Baskanlığı Kahramanmaras ilimiz ile eşleştik. Bölgelerimizde derhal irtibat kurulacak kişiler ve irtibat numaraları alternatifli olarak paylaşıldı. Arkadaşlarımız ile irtibat kurularak en acil neye ihtiyaç duyduklarını öğrendik, kendi aramızda görev paylaşımları yapıp Balıkesir teşkilatımız ile beraber gönderebileceğimiz yardımları hazırladık. Ardından daha 2. gün 5 TIR malzemeyi yola çıkardık. Ondan sonraki her gün ihtiyaç malzemelerimizi yine deprem bölgesinde irtibatlı olduğumuz arkadaşlarımız ile beraber karar vererek yola çıkardık. Hemşerilerimizin yardım desteklerini bazen belediyemizin, bazen AFAD, bazen de bir STK’mızın tırı olarak yardımlarımızı bölgelere sevk ettik. Bu yardımlarımızı 20 ilçemizle koordineli bir şekilde gerçekleştirdik. Devamında ise sadece Osmaniye ve Kahramanmaraş’a değil depremden etkilenen diğer tüm illerimize yardım tırlarını gönderdik. Bu konuda destek olan, yardım gönderen, tüm hayırseverlerimize gönülden teşekkür ediyoruz.” 
Depremler sonrası Balıkesir’e gelen depremzedeler için de seferber olduklarını ifade eden Başaran, bugüne kadar Balıkesir’e 13.896 depremzedenin geldiğini ve ihtiyaçlarının karşılandığını belirterek “İlimize deprem bölgesinden gelen depremzede kardeşlerimizi karşılama, ziyaret ve her yönden maddi manevi nasıl destek olunabilecekse destek olma yönünde çalışmalarımızı aralıksız bir şekilde yapıyoruz.” dedi. 
Osmaniye’de Balıkesir Valiliği ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak büyük bir özveriyle, destansı bir çalışma gerçekleştirildiğini işaret eden Başaran, “Balıkesir olarak depremzedelerimizin ihtiyaçlarının karşılanması ve bölgenin ayağa kaldırılması yönünde büyük bir hikaye, destansı bir çalışma sergileniyor.” dedi. 
Valiliğimiz tarafından deprem bölgesine ilçeler dahil toplamda 759 adet ayni yardım tırı gönderildiğini, Balıkesir Valiliğimizin AFAD Afet Lojistik ve Destek Merkezi’ne bağlı depolarında afet bölgelerindeki ihtiyaçlara göre malzeme tedariki yapıldığını, bugüne kadar ilimize gelen ve ilçelerimizde SYDV’lere ayni ve nakdi yardım talebinde bulunan depremzede sayımızın 6 bin 451 olduğu bilgisini aktaran Başaran “Öte yandan Balıkesir Valiliği koordinasyonunda ilimizdeki, ilçeler dahil konaklama yapan (Otel, Misafirhane, KYK Yurdu, Aile Yanı, Kendi İmkanları) depremzede sayımız 13.869. Bu konuda Balıkesir Valiliğimiz ve Balıkesir AFAD kapsamlı bir çalışma yürütmektedir. Depremden sonra Balıkesir, Resmi Kurumları ve Balıkesirli hemşerilerimizle tek vücut, tek yürek olarak depremzedelerimize yardım için özveriyle hareket etti. İçerden dışarıdan bu afetten siyasi rant devşirmeye çalışanlara, insanımızın acılı, yaralı yüreğiyle tüm hissiyatı ile yalan söyleyerek, iftiralar atarak oynama çalışan bedbahtlara atfen şu veciz cümle ile sözlerimi bitirmek istiyorum: ‘Sanmasınlar yıkıldık, Sanmasınlar çöktük, bir başka bahar için sadece yaprak döktük. Depremzedelerimizin yanında olan, tek yürek olan tüm hemşerilerimin hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” diyerek sözlerine ekledi. 
Haber Merkezi



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı