Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

Başaran, kadınların toplumda önemli bir yere sahip olduğunu hatırlattı

Başaran, kadınların toplumda önemli bir yere sahip olduğunu hatırlattı

AK Parti Balıkesir İl Başkanı Dt. Ekrem Başaran, 8 Mart Dünya Kadın Günü’nde yaptığı açıklamada kadınlarımızın inancımızda ve toplumda önemli bir yere sahip olduğunu söyledi.

Tarihte Kadın hakları konusunda, kadına en büyük değeri Türk töresinin ve İslam dinin verdiğinin altını çizen Başaran, “İnsanlık tarihini incelediğimizade bugün medeni olduklarını iddia eden toplumların geçmişinde kadına hiç değer vermediğini görürüz. Ne zaman ki dünya İslam dini ile tanıştı işte o vakit Kadınlarımız gerçek değerine, kutsallığına kavuştu” dedi. 
Yakın tarihimizde Kadın hakları konusuna, dünya çapında verilen önemin artmasının sonuçlarından birisi olarak 1977 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, 8 Mart'ın Dünya Kadınlar Günü olarak kutlanmasını kabul edildiğini, Türk Siyasetinde ve AK Parti’de kadının önemli bir yerinin olduğunu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Kadını siyasetin bir nesnesi değil, öznesi olarak gördüğünü dile getiren Başaran, “Kadınlarımız hayatımızı düzene sokan, yaşadığımız her alanda, iş dünyasında varlıklarıyla kendilerini hissettirmeye devam ediyor. Onun için AK Parti olarak kadınlarımıza, kadınlarımızın sorunlarının çözümüne büyük önem veriyoruz ve bu konuda da önemli adımlar attık. Çünkü Kadınlarımız hayatımızın her alanında başarılı çalışmaları ile bizlere gurur veriyor.” dedi. “İnancımızda ve toplumumuzda Kadının yeri ayrıdır ve kutsaldır” diyen Başaran, “Peygamber efendimizin (S.A.S.) hicretin 10. yılında, son haccının hutbesindeki sözlerinden, son nasîhatlarından biri, ‘Kadınlarınıza eziyet etmeyiniz, onlar Allahü tealanın sizlere emanetidir. Onlara yumuşak olunuz, iyilik ediniz’ olmuştur. Yine Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Kurtuluş Savaşı sırasında ve Türkiye Cumhuriyeti’nin ilk yıllarında fedakarlıklarıyla yeniden devlet kurma yükünü paylaşan Türk kadınının dünyaya örnek teşkil edecek şekilde yetişmesi ve toplumsal hayat içerisinde yerini alması için döneminin en ileri adımlarını atmıştır. Türk kadınına verilen haklar Cumhuriyetimizin önemli kazanımlarından biri olmuştur. Cumhurbaşkanımız Erdoğan kadınımıza verdiği değeri, kadınlarımızı siyasetin bir nesnesi değil öznesi olarak gördüğünü ifade ederek, toplumun her alanında desteklenmesini sağlamıştır. Eğitim, bilim, kültür, sanat, siyaset, ekonomi ve spor gibi her alanda büyük başarılar ortaya koyan kadınlarımız, annelik gibi manevi rollerin yanında, bu gün toplum içerisinde söz sahibi olmanın da haklı onurunu yaşamaktadır. Aile kurumunun temeli, değerlerimizin temsilcisi, taşıyıcısı ve koruyucusu olan kadınlarımızın, hayatın bütün alanlarına etkin bir şekilde katılmalarına imkan sağlayacak şartları hazırlamak, toplumumuzun temel ve ortak sorumluluğudur. Bu özel günde tüm kadınlarımıza hak ettikleri saygı ve değerin gösterildiği, güzel günler temenni ediyor; Şehrimiz, ülkemiz ve dünya kadınlarının 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü en içten dileklerimle kutluyorum.” diyerek sözlerine ekledi
Haber Merkezi 
 



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı