Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Başarılı Kursiyerler Belgelerini Aldı

Başarılı Kursiyerler Belgelerini Aldı

KOSGEB destekli uygulamalı girişimcilik kursunu başarıyla bitirip, sertifika almaya hak kazanan 30 kursiyere, girişimcilik belgeleri ilçemiz Agrifento Otelde düzenlenen törenle verildi.

KOSGEB destekli uygulamalı girişimcilik kursunu başarıyla bitirip, sertifika almaya hak kazanan 30 kursiyere, girişimcilik belgeleri ilçemiz Agrifento Otel`de düzenlenen törenle verildi.
Sertifika verme törenine, KOSGEB Balıkesir İl Müdürü Hüsamettin Çay, eğitmen Yasemin Aslan Güven, Erdek Ticaret Odası yönetimi ile Girişimcilik Belgelerini hak eden 30 kursiyer katıldı.
Erdek Ticaret Odası tarafından, önceliğin kadın girişimcilerin oluşturduğu talep sahiplerini Balıkesir`e taşımak yerine Erdek`te açtıkları kurs ile KOSGEB Girişimcilik Belgesi almaları sağlandı.
10 gün devam eden kurs sonrası Agrigento Otel`de düzenlenen sertifika töreninde konuşan Erdek Ticaret Odası Başkanı Mimar Özlem Sarı, Erdek`li girişimcileri Balıkesir`e gitmeleri noktasında taleplerini Erdek`te temin ederek KOSGEB kurs öğretmeninin Erdek`e gelmesini temin ederek iş ve zaman kaybını önlediklerini, şayet talep olduğu takdirde başka kurslarda açabileceklerini söyledi.               
KOSGEB kurs öğretmeni Yasemin Aslan Güven, uzun bir aradan sonra Erdek gibi güzide bir sahil kasabasında seminer gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını belirtti.
KOSGEB Balıkesir İl Müdürü Hüsamettin Çay ise, ülkenin dört bir tarafında sürdürülmekte olan KOSGEB kurslarına katılan kursiyerlerin, kurs sonucu aldıkları belgelerin ömür boyu geçerli olduğunun altını çizerek özellikle kadın girişimcilere % 10 luk özel destekleme yapıldığını vurguladı.
Girişimcilerin belli proje karşılığı 70 bin liraya kadar desteklendiğini belirten Çay, kursa katılıp belge almaktan ibaret olmayan bu desteklemenin ömür boyu geçerli olmasının yanı sıra, diğer zamanlarda da bilgi ve enformasyon anlamında katkı verildiğini ifade etti.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false