Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş Bandırma´da

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş Bandırma´da

Törene Erdek Belediye Başkanı Sarı da katıldı

Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi´nin 2016-2017 akademik eğitim-öğretim yılı açılış töreni Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş´un yanı sıra çok sayıda davetlinin katılımıyla Rektörlük Konferans Salonu´nda gerçekleştirildi.
Konferans salonunda gerçekleşen açılış töreninde, üniversitenin tanıtım filminin gösteriminin ardından konuşan Rektör Prof. Dr. Süleyman Özdemir, bir yıl önce kurulan üniversitenin geldiği nokta hakkında bilgi verdi. Özdemir, hâlen altı yerleşkede, 23 bölüm ve 43 programda, 10.500 öğrencinin eğitim-öğretim gördüğünü, 330 akademik personele sahip bulunduklarını açıkladı.
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur, Bandırmayı önemsediklerini belirterek, ilçeye çeşitli yatırımlar planladıklarını, bunlar arasında inşaat, mühendislik ve planlamaya yönelik, uluslararası tematik bir park da bulunduğunu belirtti.
AK Parti Balıkesir Milletvekili Sema Kırcı da konuşmasında, ülkemiz için en büyük zenginliğin genç insan gücü olduğuna dikkat çekti.
Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, üniversitelerin, kentlerin kalkınmasındaki katkılarına işaret ederken, ?Üniversitenin başarısı, kentin başarısıdır? dedi. Yazıcı, en iyi hizmetin, eğitime verilen hizmet olduğunu vurgularken, ?Kalkınan devletler, eğitimi güçlü olanlardır? diye konuştu. 

Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş da, yeni öğretim yılının ?ilk ders?ini vermek için çıktığı kürsüde, ülkemizin, üniversite sayısı açısından çok ciddi bir noktada olduğunun altını çizerken, ?Ancak bu üniversiteleri, niteliksel olarak yukarı da çekmek için çaba harcıyoruz? dedi. Üniversitelerini, yalnız eğitim-öğretim vermelerinin yeterli olamayacağına dikkat çeken Kurtulmuş, ?Üniversiteler, şehrin ve sosyal hayatın içinde olmalıdır? diye konuştu. Kurtulmuş, içinde bulunduğumuz çağda bilginin önemine işaret etti.
Konuşmaların ardından, üniversiteye katkı sağlayan kurum ve kuruluşlara plaketleri, üniversiteye en iyi derece ile giren öğrencilere armağanları verildi.
Törene, Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Ak Parti Balıkesir Milletvekili Sema Kırcı, Ak Parti Balıkesir Milletvekili Ali Aydınoğlu, Ak Parti Balıkesir Milletvekili Kasım Bostan, Ak Parti Balıkesir Milletvekili Mahmut Poyrazlı, CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, 58. Dönem Ak Parti Çankırı Milletvekili Hikmet Özdemir, Bandırma Kaymakamı Tuncay Sonel, Manyas Kaymakam V. Yusuf Özdemir, Gönen Kaymakam V. İhsan Maskar, 6. Ana Jet Üs Komutanı Tuğgeneral Ahmet Biçer, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Özdemir, Balıkesir Emniyet Müdürü Ercan Dağdeviren, İl Jandarma Komutanı V. Hasan Aksoylu, Bandırma Emniyet Müdürü Ali Haydar Kılıç, Bandırma İlçe Jandarma Komutanı Ahmet Tezcan, Balıkesir Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Fatih Aksoy, Bandırma Ticaret Borsası Başkanı Halit Sezgin, Bandırma Ticaret Odası Başkanı Mehmet Kılkışlı, çok sayıda protokol üyesi, üniversitemiz akademik ve idari personeli ile öğrenciler katıldı.
Haber : Önder Balıkçı



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli