Bugün, 19 Mart 2024 Salı

Başbakan Yıldırım, Çankaya Köşkü´nde öğretmenlerle buluştu

Başbakan Yıldırım, Çankaya Köşkü´nde öğretmenlerle buluştu

Başbakan Binali Yıldırım ve Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz 81 ilden gelen öğretmenlerle Çankaya Köşkü´nde iftarda bir araya geldi.


Başbakan Binali Yıldırım ve kıymetli eşleri Semiha Yıldırım´ın 81 ilden gelen öğretmenler onuruna Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ile eşleri Hatun Yılmaz ile birlikte Çankaya Köşkü´nde verdikleri iftara; ilimizi temsilen İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Yıldız, Karesi Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Bilim ve Sanat Merkezi Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Yunus Emre Avcu ile Edremit Edremit Fernur Sözen Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi Kimya Öğretmeni Semra Çelik Yenigün katıldı.
Karesi Şehit Prof. Dr. İlhan Varank Bilim ve Sanat Merkezi Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Yunus Emre Avcu´nun başbakanımızla aynı masayı paylaştığı iftarda; Türkiye´nin 81 ilinden gelen öğretmenlerle tek tek ilgilenen Başbakan Yıldırım, iftar sonrası yaptığı konuşmada öğretmenlik mesleğinin temel motivasyonunun sevgi olduğunu vurgulayarak, "Bu topraklarda sevgiyi çoğaltmak, düşmanlıkları azaltmak için yapacak daha çok işimiz var. Türkiye´nin her köşesinden, geldiğiniz yerlere umut, sevgi, kardeşlik ve selamımızı götürün. Sınıflarınızda sevgiyi yeşertin, okullarınızda kardeşlik iklimini daim edin, köylerinize, bulunduğunuz ilçelere birlik, beraberlik, kardeşlik ruhunu aşılayın." değerlendirmesinde bulundu.
Öğretmenlere, Cemil Meriç´in "En çok sevilen öğretmen, en çok seven öğretmendir." sözünü hatırlatan Yıldırım, "Severseniz, sevilirsiniz. Genel kuraldır. Sizlerin işinizi ne kadar büyük bir emek ve sevgiyle yaptığınızı biliyoruz. Sizlerin sevgiyle kazandığınız her bir evladımız, bu ülkenin geleceğine giden yolda atılan en büyük adım olacak." diye konuştu.
Öğretmenlerin her zaman yanlarında olduklarını vurgulayan Yıldırım, "Eğitim ordumuzdan, öğretmenlerimizden, fedakarca görev yapan, Van depreminde, terörde, şehit olan Aybüke öğretmenimizi, Necmettin öğretmenimizi, Van depreminde şehit olan 75 öğretmenimizi ve 15 Temmuz´da hayatını seve seve veren şehit öğretmenlerimizi bu vesileyle rahmetle, şükranla anıyorum; mekanları cennet olsun." dedi.
Haber Merkezi



  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli