Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Başbakan Erdoğan 112 tesisin açılışını yaptı

Başbakan Erdoğan 112 tesisin açılışını yaptı

112 tesis 12.12.2012 tarihinde Ankarada yapılan toplu açılışla hizmete alındı. Bu kapsamda Balıkesir ilindeki sulama tesisi ve meteoroloji yatırımlarının da açılışı yapıldı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından ülke genelinde yapılan 16 milyar TL yatırım bedelli 112 tesisin açılışı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu tarafından yapıldı.
112 tesis 12.12.2012 tarihinde Ankara`da yapılan toplu açılışla hizmete alındı. Bu kapsamda Balıkesir ilindeki sulama tesisi ve meteoroloji yatırımlarının da açılışı yapıldı.  
 Başbakan Erdoğan, açılışta yaptığı konuşmada, söz konusu eserlerin kazandırılmasında başta Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu olmak üzere emeği geçenlere teşekkür etti. Hizmete açılan eserler hakkında bilgi veren Başbakan Erdoğan, ``Bütün bu eserlerle beraber ülkemiz yeni bir dönemi yaşıyor. Ağaçlandırma projeleriyle yeni bir dönemi yaşıyor. Biz yeşili iddialı bir şekilde korumanın ötesine geçiyoruz. Derdimiz şu: Ülkemiz beton yığınlarına mahkum olmasın. Bir taraftan betonarme binalar yükselirken ne olursa olsun bir diğer taraftan da yeşili ülkemizde artıralım diyoruz. Evlerimizin pencerelerinden baktığımızda sadece beton yığınlarını değil, yeşili de görelim; o havayı teneffüs edelim" diye konuştu. 
112 tesisle 2 milyon 345 bin dekar tarım arazisinin suya kavuştuğunu kaydeden Başbakan Erdoğan, "Toprakların o çatlak dudaklarına su veriyoruz, bunu başarıyoruz. Bu projelerle yılda yaklaşık 8,5 milyar kilowatt.saat hidroelektrik enerji üretimini Türkiye`ye kazandırıyoruz. İstanbul, Trabzon, Sinop, Karabük, Aydın, İskenderun ve Kars`ta 8 milyon nüfusa yılda toplam 614 milyon m³ içme, kullanma ve sanayi suyunu bu tamamladığımız projelerle temin ediyoruz. Şanlıurfa ile 10 ilçe, 20 yerleşim birimi ve bin 540 dekar araziyi taşkınlardan koruyoruz" dedi. 
112 tesis açılışı kapsamında Balıkesir`de Gönen Ovası Pompaj Sulaması ile 37 bin 500 dekar alan suyla buluşturuldu.
Ayrıca Deniz Meteoroloji Gözlem İstasyonlarında Ayvalık Kanal Sancak A Fener, Saraylar Köyü Barınak Fener, Marmara Adası Barınak Ana Mendirek Fener, Zincirbozan Fener, Bandrıma Kuzey Mendirek Fener ve Dalga Sensörlü Etkinlik Geçidi Işıklı Şamandıra`sının da açılışı yapıldı.
Ayrıca, 1 adet Otomatik Meteoroloji Gözlem İstasyonu da hizmete girdi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false