Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Başbakan Erdoğan Balıkesirde halka seslendi

Başbakan Erdoğan Balıkesirde halka seslendi

Başbakan Erdoğan, seçim çalışmaları için geldiği Balıkesirde Kuvayi Milliye Meydanından vatandaşlara hitap etti.

Başbakan Erdoğan, seçim çalışmaları için geldiği Balıkesir`de Kuvayi Milliye Meydanı`ndan vatandaşlara hitap etti.
Meydanın hınca hınç dolduğunu gören Başbakan, gördüğü büyük ilgiye çok sevindi.
Başbakan Erdoğan`ın Balıkesir mitingine ilçemizden de AK Parti Erdek İlçe Teşkilatı, Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, Erdek Belediyesi`nin AK Partili meclis üyeleri ile 30 Mart seçimlerinde aday gösterilen meclis üyesi adayları ile partililer katıldı.
Partisinin düzenlediği açık hava mitinginde Fethullah Gülen`e "yüreğin varsa çık vatanına gel" çağrısı yapan Erdoğan, oğlu Bilal Erdoğan`la ilgili hiç bir kaydın olmadığını, izinsiz dinlendiğini belirtip "Bunların artık hukuki olan yolu da hukuksuz olanı da düşündürüyor. Türkiye`nin en mahrem ve en gizli görüşmelerini dinleyip servis etmişler" diye konuştu. Erdoğan, dershane yasasını da çıkaracaklarını söylerken, hafta sonları ücretsiz takviye ders vereceklerini ifade etti
Türkiye`nin yaşadığı bu sıkıntılardan güçlenerek çıkacağını anlatan Erdoğan, "Türkiye içindeki hainlere, Türkiye dışındaki gözü dönmüş düşmanlara çok güçlü bir ders vereceksiniz. 30 Mart`ta, Türkiye`nin hedeflerine, istikrarla büyüyen ekonomisine saldıranları sizler sandıkta püskürteceksiniz. Birileri kapınızı çalabilir. Bunların adı ablaymış. Nasıl ablaysa! AK Parti dışındaki partilere oy vermenizi isteyebilirler. Onlara şunu söyleyin: `Biz bu ülkede eğitimde yapılan reformları gördük, sağlıkta, ulaşımda, tarımda yapılan reformları gördük. Barajları gördük. Bu ülkede adalette, emniyette atılan adımları gördük. Sizde hiç arlanma yok mu? Partinizi kurun da öyle karşımıza gelin` deyin. `Bu ülkede, biz başımız örtülü diye okula gidemiyorduk.
Sizin hocanız 28 Şubat`ta baş örtüsü için `füruattandır` dedi. Kusura bakmayın, biz şimdi o hocalardan kurtulduğumuz için memnunuz` deyin. Biz ya olduğumuz gibi görünecek, ya göründüğümüz gibi olacağız. Bizde iki yüzlülük yok. Menfaat şebekelerine prim vermedik. Müfterilere prim vermedik. Bizim Türkiye sevdamız var. Vatan sevdamız var. Bayrak sevdamız var. Bugüne kadar böyle geldik" diye konuştu.
Bugün millete tuzak kuranların 28 Şubat`ta darbecilere hoşgörü ödülleri dağıttığını hatırlatan Başbakan Erdoğan, "Bugünlerde darbecilere tele kulak desteği veriyor. 28 Şubat`ta 5`li çeteyle malum medyayla ortak hareket ediyordu. Rafineri, ananas, tespih üzerinden aynı sermaye ve medya ile iş tutuyorlar. Bu millet ihaneti unutmaz, bu millet sırtına saplanan hançeri unutmaz hesabını sorar. Bu aziz millet AK Parti ile bunlara hesap sordu. Daha da soracak. İşte bin yıl sürecek bu zulüm projelerinin tamamını sizlerle birlikte ortadan kaldırdık. Ülkeye, millete, yoksula, inançlı kesime yapılan ağır saldırıları tek tek ortadan kaldırdık. Demokrasinin üzerindeki tehditleri ortadan kaldırdık. Milli irade üzerindeki engel ve vesayetleri ortadan kaldırdık. Çete, mafya, cunta ile mücadele ettik. Türkiye`nin istikbalini karartan urları tek tek ortadan kaldırdık. Başörtüsü yasağını ortadan kaldırdık. 4+4+4 sistemini getirdik. Meslek liselerine imam hatibe yapılan zulmü ortadan kaldırdık. Herkes eşit şartlarda istediği üniversiteye giriyor. Normalleşme sürecine girdik. Mesele bu. Neydi bu zulüm? Dursunbeyli sarı Hoca tren vagonlarında gizli gizli kuran öğretiyordu biliyormusunuz? Şu anda biz okullarda serbest olarak seçmeli olarak Kuranı kerim dersini koyduk mu? Peygamberimizin hayatını koyduk mu? Din kültürü ve ahlak dersi var mı? Türkiye bölündü mü? Uzaya Türksat 4 uydusunu gönderdik. Ne oldu başörtüsü takıldı mı Türksat 4`e? Takılmamış. Gitti. Ya siz yaptınız böyle bir Türksat 4 A`yı da buna engel mi oldu? Bu zulüm neydi. Helikopter yaptınız da başörtüsü mü engel oldu?"diye konuştu.
"Dershaneler Yasası çıkacak"
Çünkü buradan yılda 1 milyar dolar geliri vardı. Biz dershaneler yasasını öne sürünce bunlar patladılar. Mecliste dershanelerle ilgili yasa görüşüyor. Bizimle CHP kavga ediyor. Niye Pensilvanya onlara vekalet vermiş. Onlar milletin vekili olarak değil Pensilvanya`nın vekili olarak bizimle mücadele ediyorlar. Dershane yasası çıkacak. Ben de tüm Türkiye`ye sesleniyorum. Gelin varın bu dershanelerden çocuklarınızı çekin. Ben 4 çocuğumun tamamını imam hatiplerde okuttum. Hepsi de gayet güzel üniversitelerde okudular. Başörtüsünden dolayı üniversiteye sokmadılar, yurt dışında okudular. Ülkede hizmetlerine çalışmalarına devam ediyorlar. Biz şu anda yavrularımıza eğer takviye gerekiyorsa, hafta sonlarında okullarda kendilerine takviye dersleri vereceğiz. Haziran`da 40 bin atama yapacağız. Hafta sonundaki takviye dersleri ücretsiz. Ama göndermeyin bunların okullarına tavır koyun. Bunların yayın organlarına da tavır koyun. Bunların yayın organlarında da yalan, dolan her şey var. Doğru dürüst haber bulamazsınız. Her türlü iftara var. Bunlara dersi boykot ederek vereceksiniz. Orada anlayacaklar tavrı. Doğru yayıncılık, dürüst yayıncılık. Bunlarda böyle bir şey yok. Sevgili Peygamber efendimizi miraçtan indirip kamyonete bindirecek kadar ahlaksızca yayın yapıyorlar bunlar. Böyle bir şey olabilir mi?" şeklinde konuştu.
"Türkiye`nin önündeki son engel paralel örgüttür"
Paralel örgütü def edeceklerini ifade eden Erdoğan, "Bu paralel yapı, paralel örgüt, Türkiye`nin önündeki son engeldir. Türkiye`deki son çetedir bu hainleri de def edeceğiz. 30 Mart`ta bir tercih yapacaksınız. Ya yeni Türkiye, ya eskisi gibi koalisyonlar, krizler. İnanıyorum ki Türkiye istikrara oy verecek" dedi.
Belediye başkanlığının pratik adam işi olduğunu kaydeden Erdoğan, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ahmet Edip Uğur için Balıkesirlilerden destek istedi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli