Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Başbakan Erdoğan: İstikrar sürsün Türkiye büyüsün

Başbakan Erdoğan: İstikrar sürsün Türkiye büyüsün

Balıkesir 2014 yerel seçimlerine Büyük Şehir olarak girecek

Balıkesir 2014 yerel seçimlerine Büyük Şehir olarak girecek
Seçim gezilerine devam eden Başbakan Erdoğan`ın Perşembe günkü durağı Balıkesir`di. Balıkesir´de Kuva-yı Milliye Meydanı´nı dolduran on binlere seslenen Erdoğan, Balıkesir`in 2014 yerel seçimlerine büyük şehir olarak gireceği sözünü verdi.
Başbakan Erdoğan`ın Balıkesir mitingine ilçemizden yüzlerce partili akın etti. Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan`ın organizasyonunda düzenlenen yüzlerce araçtan oluşan konvoy Balıkesir`e gitmeden önce şehir içinde tur atıp ardından Balıkesir`e gitti.
Başbakan Erdoğan`in Balıkesir`de yaptığı konuşmasından notlar:
Kara tahta dönemi sona erecek
"Bu ülkenin gençleri her şeyi fazlasıyla hak ediyor. Ellerine imkan, fırsat verildiğinde bütün Türkiye´yi gururlandıracak işlere imza atıyorlar. Gençliğe olan inancımızla 163 bin yeni derslik inşa ettik.
Dünya bilgisayarı kullanıyor, bilişim teknoloji sınıfları açıyor, artık kara tahtaları kaldırıyoruz. Artık akıllı tahtaya geçiyoruz. Bu akıllı tahtalar bilgisayar donanımlı olacak. İnternet ağıyla dünyaya bağlanacak. Sınıflarda projeksiyonlar olacak. Her öğrencimize elektronik kitap vereceğiz. Bunu ücretsiz vereceğiz. Zengin fakir ayrımı yok. Bütün yavrularımızın elinde bu olacak. Bütün müfredat buna girilmiş olacak.
Sağlık`ta atılım yaptık     
Hastaneye gidiyorsun, doktor muayeneye çağırıyor. Parayla gidiyorsun. Parttime çalışmayı kaldırdık rahatsız oldu bazıları. Sosyal demokratım diyenler rahatsız oldu. Halka hizmet götürmeyecek miyiz? Herkes fultime çalışıyorsa, sen de çalışacaksın kardeşim. Doktorluk bu noktada en ideal hizmet kollarından biri değil mi? Bir Allah razı olsun dese bundan daha büyük para var mı ya? İnsandan daha değerli bir şey yok. Devlet insanın hizmetkarıdır. Biz bu anlayışla seferber olduk.
YGS üzerinden kampanya yürütüyorlar
Geçmişte olduğu gibi şu anda da CHP, MHP, BDP, terör örgütü, Ergenekon yanlarına bir kısım medyayı da alarak aynı hizaya geçtiler. Son zamanlarda YGS sınavları üzerinden Türkiye´de bir kampanya yürütülüyor. Bu kampanyayı CHP, MHP, diğer muhalefet partileri yürütüyor. Bitmedi; bu sistemli kampanyanın içinde bir de bunların yandaş ve candaş medyası var. Onlar da her gün manşetleriyle, köşeleriyle bu değirmene su taşıyor. Bu kampanyaya katkı sağlıyorlar. Amaç ne? Amaç YGS´ye giren 1 milyon 700 bin genç kardeşimizin zihnini bulandırmak, buradan oy devşirmek.     
Annelere dil uzatan siyasetçi tipini ilk kez gördük
Bizim siyaset tarihimiz hiç bir dönemde bu kadar yalancı, bu kadar rahat yalan söyleyen siyasetçi profilleri görmedi. Ve önüne gelene dil uzatan, annelere dil uzatan, haddini bilmez kutsal değerlerimize dil uzatan siyasetçi tipini bu ülke yeni görüyor.
Kılıçdaroğlu Merkez Bankasının kasasına gözünü dikti    
Merkez Bankası´nın kasasında 27.5 milyar dolar vardı. Şimdi 95 milyar dolar var. Yolsuzlukların olduğu bir ülkede Merkez Bankasının kasası 95´e çıkar mı? 23.5 milyar dolar IMF´ye borç. Böyle bir ülke olur mu? O da 5´e indi. Kılıçdaroğlu Merkez Bankası`ndaki bu paralara sulandı. Baktı ki bol para var, bol keseden atıyor. Bunlar tarihi boyunca hep boşaltmışlar. Şimdi de burayı boşaltalım diyorlar. Biz istikrar sürsün Türkiye büyüsün diyoruz.
Balıkesir büyük şehir olacak    
Balıkesir´i Türkiye´nin on büyük şehrinden biri yapacağız. Şu anda Balıkesir nüfusu itibariyle büyük şehir olmaya hak kazandı. Seçimlerden sonra Balıkesir´in de büyük şehir olma kararını inşallah alıyoruz. Tüm Balıkesir´in mülki sınırları büyük şehir belediyesinin sınırları içinde olacak. Dolayısıyla büyük şehir belediyeleri, ilçe belediyeleriyle birlikte Balıkesir´i daha mamul bir hale getirecek. Belde belediyeleri kalmayacak. Köyler, ilçe belediyelerine bağlanacak. Altyapı, üstyapı daha modern olacak. Daha gelişmiş bir Balıkesir olacak. Adımı 2014 yerel seçimlerinde atıyoruz. Balıkesir 2014 yerel seçimlerine büyük şehir olarak girecek.

Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli