Bugün, 11 Mayıs 2024 Cumartesi

Başbakana tahsis edilen koruma sayısı mecliste

Başbakana tahsis edilen koruma sayısı mecliste

MHP Balıkesir Milletvekili A. Duran Bulut, Başbakanın çok fazla sayıda polis tarafından korunduğu ve bunun devlete maliyetinin yüksek olduğundan hareketle TBMM Başkanlığına Başbakan tarafından yazılı olarak cevaplandırılmak üzere soru önergesi verdi

MHP Balıkesir Milletvekili A. Duran Bulut, Başbakan`ın çok fazla sayıda polis tarafından korunduğu ve bunun devlete maliyetinin yüksek olduğundan hareketle TBMM Başkanlığına Başbakan tarafından yazılı olarak cevaplandırılmak üzere soru önergesi verdi.
MHP Milletvekili Bulut, Başbakanlıkta Koruma Daire Başkanlığının bulunduğunu, Başbakanlıkta 5 ayrı ekibin ve 5 de emniyet müdürünün, bu ekibin her birisinde 40`ar kişinin bulunduğunu, bu 200 kişilik ekibin dışında ayrıca Başbakanlıkta yaklaşık 300 polis memurunun daha görev yaptığını ifade etti. 
5 ekipten birinin devamlı İstanbul`da bulunduğunu, 40 kişilik bu ekibin her zaman hazır bekletildiğini söyleyen Bulut, bu ekiplerden birinin içinde 12 yakın korumanın bulunduğunu bunların altında ise son model Amerikan ciplerinin varlığına dikkat çekti. 
Yakın korumadaki üç aracın dışında, özel harekatçı polislerin bulunduğu 4 aracın ise Başbakanı biraz daha uzaktan izlediğini sözlerine ekleyen Milletvekili Bulut, Başbakana, bu kadar korumaya ve koruma ordusuna ne açıdan gerek duymaktasınız? Yüzlerce bazen de binlerce koruma görevlendirilmesinin devletimize maliyeti ne kadardır? sorularını sordu.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 12.3 ° / 7.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 17.1 ° / 5.3 ° Güneşli
  • Pazartesi 17.1 ° / 6.5 ° Güneşli