Bugün, 30 Nisan 2024 Salı

Başbakanın hayalleri bitti

Başbakanın hayalleri bitti

CHPnin Yerel Seçimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, 30 Martta Başbakan Erdoğanın Cumhurbaşkanlığı, başkanlık ve başbakanlık hayallerinin sona ereceğini ileri sürdü.

CHP`nin Yerel Seçimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, 30 Mart`ta Başbakan Erdoğan`ın Cumhurbaşkanlığı, başkanlık ve başbakanlık hayallerinin sona ereceğini ileri sürdü. 
CHP Balıkesir İl Örgütü ve belediye başkan adayları ile yerel seçim değerlendirmesi yapmak üzere Balıkesir Otel Basri`de basınla buluşan CHP Yerel Seçimlerden sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, Balıkesir`de yerel seçimlerle ilgili son durumu değerlendirdiği basın toplantısında AKP iktidarının 30 Mart sonrasında artık ayakta duramayacağını söyledi.
Başbakan Erdoğan`ın da, hem Cumhurbaşkanlığı, hem Başkanlık, hem de Başbakanlık hayallerinin sona ereceğini belirten Günaydın, 30 Mart yerel seçimlerinin bir erken genel seçimi de ardından getireceğini iddia etti. Günaydın, "30 Mart, Türkiye siyasetinin yeniden biçimleneceği, anayasal rejiminin yeniden ayakları üzerine oturacağı, yasama-yürütme-yargı erkleri ayrılığının yeniden oluşacağı bir düzlemi önümüze açmaktadır. Meşruiyetini, Türkiye`yi yönetme kapasitesini çoktan kaybetmiş bir hükümetin, 2015 Haziranına kadar tutunabilmesinin mümkün olmadığını bütün Türkiye görmektedir" dedi.
Günaydın, Balıkesir`den sonra Susurluk ve Manyas ilçelerini de ziyaret etti.
Anketlerin ısmarla olduğunu söyledi
İktidarın ısmarlama anketlerle seçim sonuçlarını etkilemeye çalıştığını da belirten Günaydın, "Peki buradaki oy oranlarını nasıl değerlendiriyorlar? AKP`nin kurdurduğu, bakanlarının sahibi olduğu anket firmaları, AKP`yi % 46 olarak açıklaya dursunlar yine Erdoğan, 2009`daki oy oranının kendisi için başarı ölçüsü olduğunu söylüyor. 2009`da AKP`nin oy oranı % 38`dir. AKP, `% 39`u bulursam başarılıyım` noktasına çekilmiştir. Elimizde Balıkesir`le ilgili anket sonuçları da vardır. Metropol firmasının 3-7 Şubat 2014 tarihleri arasında 2 bin 687 kişi ile büyükşehir bazında yaptığı anket sonuçlarına göre CHP % 28, AKP % 27, MHP % 24.  Bu anket 37 gün öncesinin sonuçlarıdır. Bir başka anket firması olan Gezici`nin, 4 gün önce yayınladığı anket sonuçlarına göre ise bu tablo değişiyor. Bu sonuçlara göre CHP % 36, AKP % 34, MHP % 28. 2009 yerel seçimleri ile 2011 genel seçim sonuçları arasında ciddi farklar var" dedi.
30 Mart sonuçları ülkeyi yeniden şekillendirecek
30 Mart`ta tüm yurttaşların oy kullanacağı bir seçimde CHP`nin AKP`nin önünde olduğunu vurgulayan Günaydın, "MHP ise bu yarışta 3. parti ve çok geride kalmış bir çerçeveyi gösteriyor. Balıkesir`e çok sık gelerek, dönüşümü iyi izlemeye çalışıyorum. Tablo bizi çok memnun etmektedir. 30 Mart 2014 elbette belediye meclisi üyelerimizi, ilçe ve büyükşehir belediye başkan adaylarımızı seçeceğimiz bir seçim olacak. İl özel idareleri kapatılacağı için İl Genel Meclisi üyeleri için seçim yapılmayacaktır. Ancak hem Türkiye, hem de Balıkesir için 30 Mart, yerel seçimler ötesinde anlamlar taşımaktadır. 30 Mart`ta elde edilecek sonuçlar Türkiye`yi yeniden şekillendirecek bir özelliğe sahip. Meşruiyetini, Türkiye`yi yönetme kapasitesini çoktan kaybetmiş bir hükümetin 2015 Haziran`ına kadar tutunabilmesinin mümkün olmadığını bütün Türkiye görmektedir. Bu sebeple Türkiye`yi bir erken genel seçim beklemektedir. Cumhurbaşkanlığı hayalini çoktan terk etmiş olan Erdoğan`ın, genel seçimlerde başbakanlık hayalini de terk edeceğini hep birlikte göreceğiz"


Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı