Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

Başbuğ Türkeş, Edremitte anıldı

Başbuğ Türkeş, Edremitte anıldı

Edremit Ülkü Ocakları 4 Nisan akşamı Türk Milliyetçiliği ve Başbuğ Alparslan Türkeş adlı anma programı düzenledi.

Edremit Ülkü Ocakları 4 Nisan akşamı "Türk Milliyetçiliği ve Başbuğ Alparslan Türkeş" adlı anma programı düzenledi.
MHP Edremit İlçe Başkanı Ahmet Soylu, Edremit Ülkücü İşçiler Derneği Başkanı Kemal Arslaner, MHP`nin eski ilçe başkanları, Edremit eski Ocak Başkanları ve ülkücülerin katıldığı programda rahmetli Merhum Başbuğ Alparslan Türkeş anıldı.
Edremit Ülkü Ocakları Başkanı Osman Geyik yaptığı konuşmada, "Tam on altı yıl önce, Başbuğumuz Alparslan Türkeş Bey`i dua ve gözyaşları eşliğinde ebediyete uğurlamıştık. Bugün bir kez daha Hakk`a yürüyüşünün yıldönümünde kendisini anmak için burada toplanmış bulunuyoruz. Devlet ve siyaset hayatının mümtaz bir şahsiyeti olan rahmetli liderimizin eserlerini, temennilerini, nasihatlerini ve çağları aşan öngörülerini yüreğimizde taşıyarak burada buluştuk. O`nun, bin bir emekle inşa ettiği ve ilkelerini belirlediği milli davamızda, tüm ülkücüler çok şükür ki büyük bir şevk ve inançla yollarına devam ediyorlar. O her şeyden önce yüksek bir şahsiyet sahibi kişi olarak, kendisini adadığı Türk milletinin mutluluğu ve esenliği için 80 yıllık hayatında büyük mücadeleler sergilemiştir. Türklüğün itibarını, haysiyetini ve varlığını korumak için insanüstü bir çaba göstermiştir. Yüce dinimizin buyruklarından hiçbir zaman ödün vermemiş, zorlukları Cenab-ı Allah`a sığınarak ve milletimize güvenerek aşmaya çalışmıştır" dedi.
Her Türk milliyetçisinin ve her ülkücünün gurur kaynağı olan merhum liderimizi bizlere bıraktığı emanetlerle de zihnimizde ve kalplerimizde eşsiz bir yere sahip olmuştur diyerek konuşmasını sürdüren Ocak Başkanı Geyik, Rahmetli Başbuğumuzu yeniden minnetle anıyoruz diyerek sözlerini tamamladı.
Edremit Ülkü Ocakları Başkanının konuşması ardından Orta öğretim masasından birgenç tarafından merhum Alparslan Türkeş Bey`in Ruhuna okuduğu ilahiler ve yaptığı dua sırasında çok duygusal anlar yaşandı.
Mevlid`in ardından "Türk Milliyetçiliği ve Başbuğ Alparslan Türkeş" adlı konferans için konuşmacı olarak teşrif eden Dr. Saadettin Koç Ülkücü Hareketin kurucusu Alparslan Türkeş bey`i ve Türk Milliyetçiği hakkında konferansını gerçekleştirdi. Konuşmacı Dr. Saadettin Koç, Alparslan Türkeş`i anlatmak için kelimelerin yetersiz olduğunu Alparslan Türkeş kimdir derseniz bizlerin olduğunu ifade etti. Türk Milliyetçiliği hakkında tespitlerini anlatırken Türk Milliyetçiliğin hiçbir zaman bitmeyeceğini ifade etti.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 17.1 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 12.3 ° / 7.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı