Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

BASİAD araştırdı: Balıkesir en yaşlı il

BASİAD araştırdı: Balıkesir en yaşlı il

Balıkesir´in, Türkiye´nin en yaşlı ili olduğu belirlendi.

Balıkesir´in, Türkiye´nin en yaşlı ili olduğu belirlendi.
Balıkesir Sanayicileri ve İş Adamları Derneği´nin (BASİAD), ?Genç ve nitelikli göç sorunu? üzerinde yaptığı araştırma, Balıkesir´in, ortalama 40,6 yaş ile Kastamonu ile birlikte Türkiye´nin en yaşlı nüfusa sahip olduğunu ortaya çıkardı.
Raporda, Türkiye´nin yaş ortalamasının 32,7 olduğuna dikkat çekilerek, ?Balıkesir´in, 2013 yılında 37.7 olan yaş ortalaması giderek yükselmekte, nitelikli be genç nüfus göçü vermekte, başta sanayi ve tarım olmak üzere değişik meslek gruplarında yaşlı çalışan nüfus portresi ile karşı karşıya kalınmaktadır? denildi.
BASİAD raporunda, yaşlı nüfusta Savaştepe, Manyas, Sındırgı, Kepsut, İvrindi, Dursunbey, Bigadiç, Balya ve Susurluk´un başı çektiğine işaret edildi.
Araştırmada, öncelikle Balıkesir´in kalkınması ve katma değer artışını gerçekleştirebilmesi adına nitelikli ve genç nüfusun göçünü tersine çevirecek girişimlerin yapılması gerekliliğine ve bu konuda, il düzeyinde acilen, top yekun bir seferberlik gerektiğine dikkat çekildi.
Çalışmada, tarım sektöründe yaşanan nüfus yaşlanmasının çok daha kritik noktaya ulaştığı ve yakın gelecekte, Balıkesir tarlalarında tarımsal ürün yetiştirecek nüfus bulmakta güçlük yaşanacağına işaret edilerek, kırsal yaşam alanlarının sürdürülebilirliğine ve gelir kaynaklarının iyileştirilmesine yönelik çalışmalara ihtiyaç duyulduğu vurgulandı. Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli