Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Basın İlan Kurumu ?Basının Gözünden Ayasofya? isimli kitap yayımlandı

Basın İlan Kurumu ?Basının Gözünden Ayasofya? isimli kitap yayımlandı

Basın İlan Kurumu (BİK) tarafından, 86 yıl ibadete kapalı kaldıktan sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın 10 Temmuz 2020 tarihindeki müjdesiyle müze statüsünden tekrar cami hüviyetine kavuşan Ayasofya hakkında; yayımlanmış yazı, yorum ve şiirlerle,

Basın İlan Kurumu (BİK) tarafından, 86 yıl ibadete kapalı kaldıktan sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın 10 Temmuz 2020 tarihindeki müjdesiyle müze statüsünden tekrar cami hüviyetine kavuşan Ayasofya hakkında; yayımlanmış yazı, yorum ve şiirlerle, gazete manşetlerine yansıyan haberlerden derlenen muhteşem mabedin yüz yılını anlatan ?Basının Gözünden Ayasofya? kitabı yayımlandı.
Ayasofya´nın geçmişten günümüze kültürel ve manevi değerini anlatan tarihi arşiv belgeleri, yorumlar, yazılar ve şiirlerle birlikte yüce mabedin özellikle son yüzyılda başından geçenleri basının gözünden yansıtan bir kitap projesi başlatan Basın İlan Kurumu, bir yıllık bir çalışmanın sonunda ?Basının Gözünden Ayasofya? kitabını okurların ilgisine sundu.
Ön sözünü Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın yazdığı kitap, Ayasofya Camii´nin tarihine, basının gözünden bakılmasını sağlıyor.
Mehmet Fatih Can´ın danışmanlığını yaptığı kitabın editörü Arzu Cihangir, konsept danışmanı ise Cihat Zafer.
?Basının Gözünden Ayasofya? kitabı, Basın İlan Kurumu internet sitesinde bulunan yayınlar bölümünde PDF formatında erişime açılarak, merak edenlerin istifadesine sunuldu.
Haber Merkezi



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli