Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Basın İlan Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Canbey:

Basın İlan Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Canbey:

?Yerel basın, demokrasinin kılcal damarlarıdır?

Basın İlan Kurumu Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Canbey, AKP Bandırma İlçe Başkanı Ap Bostancı ile birlikte Bandırma Gazeteciler Cemiyeti´ni ziyaret etti.
Cemiyet lokalinde, cemiyetin başkan yardımcısı Ozan Ertuğrul ve üyeler tarafından ağırlanan Canbey, 16 Nisan halk oylaması hakkında düşüncelerini açıklarken gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Aslen İvrindili olup 7 Kasım seçiminde, AKP´nin Balıkesir sekizinci sıra, 1 Kasım seçiminde ise beşinci sıra milletvekili adayı olan Canbey, Türkiye´nin hassas bir dönemden geçtiğini vurgularken, istikrarlı bir Türkiye için halk oylamasında ?evet? kararının çıkacağına inandığını belirtti. Ankara´daki Balıkesir lobisinin güçsüz olduğuna işaret eden Canbey, seçimlere kadar siyasal çekişmenin doğru olduğunu belirtirken, ?Ancak seçim bittikten sonra Balıkesir´deki tüm milletvekilleri ve siyasetçiler el ele vererek, ilimizin çıkarları doğrultusunda hareket etmelidir? dedi.
Ülkemizde 1400 dolayında yerel gazete bulunduğunu vurgulayan Canbey, ?Yerel basını demokrasinin kılcal damarları olarak görüyor ve sorunlarının çözümü amacıyla çaba harcıyoruz. Şu anda dijital medya, yaygın ve yerel medyayı yok edecek durumda değil ama 30-40 yıl içinde bu tehlike var? diye konuştu.
AKP Bandırma İlçe Başkanı Alp Bostancı da konuşmasında, 16 Nisan halk oylaması hakkında düşüncelerini dile getirdi. Bostancı, Bandırma´da yaşayanların biat kültüründen uzak bulunduğunun altını çizerken, şu değerlendirmede bulundu:
?Bandırma´da özgür düşünceli insanlar yaşıyor ve kesinlikle siyasal kavga istemiyorlar. Siyaseti kullanarak, karalama yapılmasını kabul etmiyorlar. 16 Nisan´da gerçekleşecek halk oylamasında ?hayır´ vermeyi düşünenler de bizim düşmanımız değil. Biz, ?evet´ diyecek kişiler olarak onları düşman değil, rakip olarak görüyoruz. Biz, çalışmalarımızı bu çerçevede yürütüyor ve tüm vatandaşlarımızı kucaklıyoruz.? Haber : Önder Balıkçı



  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli