Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Basın İlan Kurumu ilan verenlerin yükünü azaltıyor

Basın İlan Kurumu ilan verenlerin yükünü azaltıyor

İlan vermek için kurumların artık Basın İlan Kurumu´na (BİK) gitmelerine gerek yok.

İlan vermek için kurumların artık Basın İlan Kurumu´na (BİK) gitmelerine gerek yok. İLANBİS sayesinde BİK´in kurumsal internet sitesi www.bik.gov.tr internet sitesine girerek ilan verenler artık ilan verebilecek.
Resmi ilanların elektronik ortamda alınıp dağıtılmasına ilişkin iş ve işlemlerin hangi esas ve usul dairesinde yürütüleceğine dair hazırlanan İLANBİS tebliği Basın İlan Kurumu Yönetim Kurulu tarafından 16 Ekim 2015 tarihinde kabul edildi.
Konuya ilişkin açıklama yapan BİK Balıkesir Şube Müdürü Tahsin Şahin şunları söyledi:
?Teknolojik yenilikleri takip eden Basın İlan Kurumu kurumların iş yükünü azaltmak, verilen hizmetlerin kalite ve verimliliğini artırmak için önemli bir çalışmaya imza attı. İLANBİS ile birlikte ilan verenlerin işlerini kolaylaştıran BİK, kurumların zaman tasarrufu yanında, Posta ve kargo derdi gibi sorunlardan da kurtulmasını sağlayacak. Ayrıca ilan verenler verdikleri ilanla ilgili süreci takip etme imkanı da buluyor. Ülkemizdeki e-devlet politikaları ve uygulamalarını göz önünde bulundurarak, daha önce kurum ve kuruluşlar tarafından kağıt ortamında iş emri ekinde ve ıslak imzalı olarak posta yoluyla Kurumumuza intikal edecek olan resmi ilanlar, artık günümüz teknolojik imkânlarından yararlanılarak elektronik ortamda alınıp dağıtılacaktır. Böylece kurum/kuruluşlar oturdukları yerden bilgisayar başından anında ilanlarını tarafımıza gönderebileceklerdir. Resmi ilan sahibi kurum/kuruluşlar internet ortamında kurum tarafından kendilerine verilen kullanıcı adı ve şifre ile girdikleri internet sayfasından ilan metinlerini iş emriyle birlikte elektronik ortamda Kurumumuzun bu maksatla geliştirdiği İLANBİS altyapısıyla Şube Müdürlüğümüze göndereceklerdir. Şube Müdürlüğümüzce bu ilanlar gerekli kontrol ve işlemlerden geçirilerek yine elektronik ortamda gazetelere sevk edilecektir.?
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli