Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Basın Kartı Komisyonu´nda alınan kararlar açıklandı

Basın Kartı Komisyonu´nda alınan kararlar açıklandı

Basın Kartı Komisyonu, 2017 yılının ikinci toplantısında görüştüğü başvurular sonucu 353 basın mensubuna ilk kez, 78 gazeteciye de sürekli basın kartı verilmesini karara bağladı.

Basın Kartı Komisyonu, 2017 yılının ikinci toplantısında görüştüğü başvurular sonucu 353 basın mensubuna ilk kez, 78 gazeteciye de sürekli basın kartı verilmesini karara bağladı.
Komisyon kararları Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü web sitesi ve e-devlet üzerinden sorgulanabiliyor.
Basın Kartı Komisyonu toplantısının açılış konuşmasını yapan Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Mehmet Akarca, Batı medyasında Türkiye aleyhinde yürütülen algı operasyonlarına karşı BYEGM´nin gerçekleri duyurmak için olağanüstü çaba gösterdiğini ifade etti.
Akarca, medya sektörünün ve çalışanlarının standartlarını belirlemek üzere ilgili devlet kurumlarıyla işbirliği içinde yürüttükleri çalışmaların son aşamaya geldiğini duyurarak "Muhabir kimdir, editör kime denir, haber kameramanı kimdir, genel tarifleri yapıldı. Bu tariflerin hemen ardından bu alanda görev alacaklar için yeterlilikler ortaya konulacak." dedi.
Akarca, yürütülen çalışmalarla, dünyanın belki de en zor ve meşakkatli işleri arasında yer alan basın sektörünün belirli bir seviyeye çıkartılmasının amaçlandığını vurguladı.
BYEGM-AFAD işbirliği ile gerçekleştirilen ?Yüreğimize Sığınanlar? isimli sergiye değinen Akarca, programa Başbakan Yardımcıları Recep Akdağ ve Hakan Çavuşoğlu´nun da katıldığını, konuklar arasında yer alan AB ve BM yetkililerinin Türkiye´ye mültecilere yönelik çalışmaları dolayısıyla bir kez de BYEGM kürsüsü aracılığıyla teşekkürlerini ilettiklerini belirtti.
Basın Kartı Komisyonu Başkanı Nazmi Bilgin´de Akarca´yı başarılı çalışmalarından dolayı kutladı.
Konuşmaların ardından komisyon, 472 başvuruya ait dosyayı değerlendirmeye aldı.
Komisyon, ilk kez basın kartı alacaklara ait 392 başvurudan 348´ine onay, 5´ine şartlı onay, 39´una da ret kararı verdi.
Sürekli Basın Kartı başvurularının ise 77´sine onay, 1´ine şartlı onay, 1´ine ret, 1´ine de iade kararı çıktı.
Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli