Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Başkan A. Edip Uğur, Fetö´cülerin hesap vereceğini açıkladı

Başkan A. Edip Uğur, Fetö´cülerin hesap vereceğini açıkladı

Demokrasi Nöbeti 18 gününe girerken Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Bandırma halkı bir araya geldi.

Halka hitap eden Başkan Uğur, ?Fetö´cülerin orduda, yargıda, poliste, eğitimde ve tüm kurumlardaki bağlantılarının temizleneceğini söyledi.
15 Temmuz darbe girişimi ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın çağrısı ile başlayan Demokrasi Nöbetleri 18. Gününe girdi. Tüm Türkiye´de olduğu gibi Balıkesir´in 20 ilçesinde de her gün binlerce vatandaş sabaha kadar meydanlarda vatanı bekliyor. Demokrasi Nöbetleri´nde ilçelere konuk olan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Bandırma´daki Cumhuriyet Meydanında halka hitap etti.
Demokrasi Nöbetine Bandırma Kaymakamı Tuncay Sonel, siyasi partilerin temsilcileri, STK temsilcileri, belediye meclis üyeleri ve binlerce vatandaş katıldı. Nöbetlerde Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı tarafından 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında yazılan ?Demokrasi Marşı´ çalınarak hep bir ağızdan söylendi.
Darbe girişimi sırasında şehit olanlara Allah´tan rahmet, yaralananlara ise acil şifalar dileyen Uğur, ?Bu nöbet ulvi bir nöbet, kutsi bir nöbet, çok önemli, ibadet gibi. Nöbeti terk etmeyeceğiz. Biliyorsunuz Peygamber Efendimiz Uhud Savaşı´nda Okçular Tepesi´nde okçulara dedi ki ?Savaş bitinceye kadar, benden talimat gelmeden okçular tepesini terk etmek yok´. Baktılar ki okçular Okçular Tepesi yüksek bir yer, müşrikler kaçmaya başladı, bizde gidelim ganimetlerden istifade edelim dediler. Gittikleri zaman müşrikler savaş alanını çevirdi ve savaşı kaybettik. Bize Reis-i Cumhurumuz Recep Tayyip Erdoğan nöbet bitti diyene kadar nöbetteyiz. Meydanları bırakmayacağız. Bu çok önemli ibadet kadar önemli. Bu nedenle Bandırmalılar da 81 ilimizde olduğu gibi Balıkesir´imizde de bütün meydanlarda hemşerilerimiz nöbet tutuyor. Allah sizlerden razı olsun? diye konuştu.
Başkan Uğur, Bandırma´daki nöbetinin ardından Balıkesir Milli İrade Meydanı´na da gelerek Demokrasi Nöbetinde yerini aldı.
Haber Merkezi



  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli