Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Başkan Avcı, Balıkesir Basın Müzesi´ni gezdi

Başkan Avcı, Balıkesir Basın Müzesi´ni gezdi

Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti´ne (BGC) ziyarette bulundu.

Altıeylül Belediye Başkanı Hasan Avcı, Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti´ne (BGC) ziyarette bulundu.
Basın Müzesi´ni gezip Cemiyet Başkanı Ramazan Demir´den müze ile ilgili bilgiler alan Başkan Avcı´yı kapıda karşılayan Demir, Gazeteciler Cemiyeti bünyesinde yer alan Basın Müzesi´ni gezdirdi.
Burada geçmişte medyada kullanılan ekipmanları Avcı´ya anlatan Demir, gazeteciliğin şimdilerde internet odaklı yapıldığını söyledi.
BGC Başkanı Ramazan Demir, Balıkesir basınının 1886 yılından bu yana var olduğunu, köklü bir geçmişe sahip olduğunu belirterek "Türkiye´de basın-yayın organının en fazla olduğu dördüncü ya da beşinci vilayet Balıkesir. Balıkesir gazeteleri kaliteli ama bunun yanında çeşitli paravan gazete ve gazeteciler de var. Bunlarla baş edilmesi noktasında hem siyasilerin, hem yerel yönetimlerin hem de il yöneticilerinin de desteğini, katkısını bekliyoruz. Bunu yıllardır tekrar ediyoruz ama zaman zaman da sonuç alamamanın burukluğunu yaşıyoruz. Paravan gazete ve gazetecilere ilan, reklam gibi destek verilmesi ya da şantajdan korkup, ürküp para verilmesi sadece gazeteciliği değil Balıkesir ve toplumu da lekeliyor diye düşünüyoruz. Bu noktada sizlerin daha duyarlı olmasını bekliyoruz" dedi.
Avcı ise, Balıkesir evlerinin en görkemlisi olan Paşa Konağını, Basın Müzesi´ne dönüştürerek Balıkesir´in sosyal ve kültürel yaşamına kazandıran Gazeteciler Cemiyeti yönetimine teşekkür edip, yerelde de gazetecilerin desteklenmesi ve kalitenin artması gerektiğini vurguladı.
Merdiven altı kişilere çok fazla itibar edilmemesini isteyen Avcı, "Gerçekten şehrimizdeki yerel gazeteleri, insanlara gerçek anlamda haber ulaştıran gazeteleri, çam sakızı, çoban armağanı cihetinden destekleme yönünde gayretimiz olacak. Diğer menfi taraftaki kişilerle de elbette hep beraber, birlikte mücadele etmemiz lazım. Şehrimize doğru haberleri, doğru yöntemlerle ulaştıran gazetecilerimizi sizin vasıtanızla tebrik ediyorum. Gazetecilik de gazeteciler cemiyeti de, basın da bu konuda önemli bir yer işgal ediyor. Biz hep birlikte memleketimizi nasıl daha iyi tanıtabiliriz, memleketimizi nasıl daha iyi yükseklere ulaştırabiliriz bunun mücadelesi içinde olmamız lazım. Yerel yönetici olarak üstümüze düşenlerin farkındayız. İnşallah birlik ve beraberlik içerisinde şehrimize güzel hizmetleri hep beraber yapacağız. Sizin yükünüz ve mesuliyetiniz çok ağır. Onun için kalitenin özellikle yerel basında bir an önce artması lazım" dedi.
Başkan Avcı ziyaretinin sonunda gazetecilerle birlikte anı fotoğrafı çektirdi. Haber Merkezi



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false