Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Başkan Dursun Mirza: ?Fuar bizim açımızdan yararlı geçti?

Başkan Dursun Mirza: ?Fuar bizim açımızdan yararlı geçti?

Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur´un başkanlığında, Balıkesir ilindeki 15 belediye başkanı ile birlikte katıldıkları Fransa´nın MIPİM Fuarı ile ilgili düşüncelerini açıkladı.

Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı A. Edip Uğur´un başkanlığında, Balıkesir ilindeki 15 belediye başkanı ile birlikte katıldıkları Fransa´nın MIPİM Fuarı ile ilgili düşüncelerini açıkladı. Dünyanın en büyük gayrimenkul ve şehircilik fuarının kendileri açısından yararlı geçtiğine işaret eden Mirza, şu değerlendirmede bulundu:
?Bu fuarda dünyanın büyük kentlerinin projeleri görücüye çıktı. Fuarda, kentlere iş yapan büyük firmaların temsilcileri, finans kuruluşları ve yatırımcılar bulundu. Fuara, ülkemizden gelen 500 dolayında yatırımcı da katıldı. Bu arada, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Edip Uğur, ülkemizden gelen yaygın basın kuruluşlarının ekonomi müdürleri ile bir toplantı yaparak, Balıkesir´in parasal destek bekleyen projelerini tanıttı. Toplantıda, Hürriyet Gazetesi´nin Bandırmalı ekonomi müdürü Sefer Levent de hazır bulundu ve Bandırma´ya özel ilgi gösterdi. Bu toplantıda biz de, Bandırmaya yeni kurulması plânlanan limanın yanı sıra Livatya, Cinçukuru ve Malta Deresi projelerini anlattık.?
TOKİ GENEL MÜDÜRÜYLE GÖRÜŞTÜM
Fransa´daki fuara katılan TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan ile görüşerek, Bandırma´da, Erdek yolu üzerindeki askeriyeye ait bölgede kurulması plânlanan toplu konuta karşı olduklarını anlattığını vurgulayan Mirza, şunları söyledi:
?TOKİ Başkanına, bu bölgenin, Bandırma için nefes alınacak alanlardan biri olduğunu belirterek, buraya yapılacak toplu konutları istemediğimiz bildirdim. Kendilerine, toplu konut için başka yer gösterebileceğimizi anlattım. Öneri-mizi değerlendireceğini söyledi.?
Haber : Önder Balıkçı



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false