Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

Başkan Dursun Mirza: ?Kitap günleri hedefine ulaştı?

Başkan Dursun Mirza: ?Kitap günleri hedefine ulaştı?

Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, Bandırma Kitap Günleri´nin hedefine ulaştığını belirtti.

Bu yıl 1-7 Ekim tarihleri arasında 2. kez düzenlenen ?Bandırma Kitap Günleri?nin sona ermesinin ardından Belediye Başkanı Dursun Mirza, etkinliği değerlendirdi.
Hedeflerine ulaştıklarını belirten Başkan Mirza, bu yıl 2.si yapılan etkinlikle ilgili şunları söyledi: ?Her yıl üstüne koyarak devam ediyoruz. Bu yılda gerçekten çok güzel büyük bir ilgiyle karşılandı. Hedefimize ulaştık. Bandırmalının ilgisi 1 hafta boyunca yoğun katılım oldu. Bandırma´da yaşayan insanların en az yarısının bu etkinliklere katıldığını düşünüyorum. Yazar söyleşilerine yoğun katılım oldu. Her daldan her konudan değişik yazarlar vardı.?
Ağırlıklı olarak kendi siyasi düşüncelerine yakın yazarların kitap etkinliğinde sahne aldığı yönündeki eleştirilere katılmadığını ifade eden Mirza, bu konuda çok sesli davrandıklarını aktardı.
Mirza, ?Yayınevleri ve yazarlar konusunda biz kimsenin siyasi görüşün sorgulamıyoruz. Ürettiklerine bakıyoruz. Aynı ilgiyle farklı yazarın söylediklerinden de faydalanıyoruz. Buraya gelen yazarların birçoğu medyada yer bulamayan yazarlardı. Tabii popüler ve muhalif isimlerde vardı. Onlar Bandırma´nın ve Türkiye´nin çok sevdiği insanlar. Biz yeni yazarlardan ve bakış açılarından çok etkileniyoruz. Ahmet Ümit´in söylediği çok önemli bir şey vardı; ?Ekonomik kriz var ama asıl önemli olan kültür krizi´ aslında ülkemizde demokrasi krizi var, tek adamlığa giden bir ülke var. Diğer krizler ve ekonomik krizler de bu yüzden yaşanıyor. Bandırma kitap ekinliğini dolu dolu yaşadı.? dedi.
Kış aylarında da etkinliklerin devam edeceğinin altını çizen Mirza, ?Biz sadece özel günlerde değil, kültürel ve sanatsal etkinliklerimizi bütün bir yıla yayıyoruz. Her ay bir tiyatro, sinema kulübü ile her ay bir film getiriyoruz. Bizimle birlikte birçok şey geleneksel oldu. Biz birçok kültürel etkinliği sürdürülebilir hale getirdik. Önümüzde 29 Ekim var. Cumhuriyet Bayramı fener alayı ve konserlerimizle devam edecek. Her 15 günde bir sergi açıyoruz. Kış aylarında da salon etkinliklerimiz olacak.? diye konuştu.
Haber : Tufan Dalgıç



  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli