Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Başkan Ergin, Ayvalık´ta ki orman yangınını değerlendirdi

Başkan Ergin, Ayvalık´ta ki orman yangınını değerlendirdi

İlk belirlemelerde enerji nakil hatlarından çıktığı kaynaklanan orman yangınını değerlendiren Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, havai hatların acil olarak yer altına alınmasını istedi.

İlk belirlemelerde enerji nakil hatlarından çıktığı kaynaklanan orman yangınını değerlendiren Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, havai hatların acil olarak yer altına alınmasını istedi.
Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, geçtiğimiz hafta Cumartesi günü çıkan ve 53 hektarlık bir alanın yanıp kül olduğu yangında can kaybı yaşanmamasının en büyük tesellileri olduğunu söyledi. Ayvalık Büyük Park´ta sivil toplum örgütlerinin temsilcileriyle bir araya gelen Başkan Ergin, yangın ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Ayvalık´ın daha önceki yıllarda olduğu gibi akciğerlerinin bir kısmını ne yazık ki yine kaybettiğini hatırlatan Başkan Ergin, her şeye rağmen doğal yaşamın yıllar içinde yangının oluşturduğu zararı telafi edeceğini ve kendi kendini yenileyeceğini söyledi. Özellikle Hakkı Bey Yarımadası, Ayvalık Adaları Tabiat Parkı alanlarının yangınlara karşı birinci derecede hassas bölgeler olduğunu vurgulayan Ergin, bu alanlarda geçmiş yıllarda da orman yangınları çıktığını hatırlattı.
Geçmiş yıllarda özellikle şiddetli rüzgarların yaşandığı günlerde yine enerji nakil hatlarından kaynaklanan yangınların çıktığını ifade eden Başkan Ergin şöyle konuştu: ?Dünyada gelişmiş olarak nitelendirdiğimiz birçok ülkede elektrik dağıtım sistemi havai hatlar yerine yer altı kabloları ile yapılmaktadır. Biz de belediye olarak tabiat parkı ve ormanlarımızın üzerinden geçen enerji nakil hatlarının toprak altına alınması konusunda acil olarak girişimlerde bulunduk ve bu konu çözüme kavuşana kadar da takipçisi olacağız. Bir diğer önemli konu da gözetleme konusudur. Ayvalık Adaları Tabiat Parkı´nın, ilgili kurumlarca mümkün olduğu oranda alanı gözetlemek amacıyla acil olarak kamera sistemlerinin kurulması gerekiyor. Bu konunun da yakından takipçisi olacağız. Bundan böyle, yangına konu olan alan koruma altına alınıp izlenmelidir. Yanan alanların tekrar yaşam bulması için göstermelik, günlük ve anlık kararlar almak yerine, planlı ve programlı hareket etmek zorundayız. Bizler Ayvalık´ta yaşayanların ve tüm yaşam savunucularının sesi olarak buradan diyoruz ki, özellikle Tabiat Parkı plan kararlarına göre doğal yapıyı değiştirici hiçbir faaliyete, yanan alanın örtüsünü tahrip edici hiçbir çalışmanın yapılmasına göz yummayacağız ve izin vermeyeceğiz.?
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli