Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Başkan Ergin, Körfez Bölgesi´ne ?Deniz İtfaiyesi´ kurulmasını istedi

Başkan Ergin, Körfez Bölgesi´ne ?Deniz İtfaiyesi´ kurulmasını istedi

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, körfez bölgesinde Deniz İtfaiyesi´nin acil olarak kurulmasını istedi.

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, körfez bölgesinde Deniz İtfaiyesi´nin acil olarak kurulmasını istedi.
Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, 22 adası, doğal tabiat parkı, ormanları, çok sayıda koyları, gezi tekneleri ve özel yatlarıyla, yaz kış insan hareketliliğinin yaşandığı Ayvalık´ta Deniz İtfaiyesi´nin acil olarak kurulmasını işaret etti.
Geçtiğimiz yıllarda körfez içinde yat ve teknelerde çıkan yangınlara itfaiyenin müdahale etmekte çok zorlandığını hatırlatan Başkan Ergin, ?22 adanın herhangi birinde çıkacak olan çalı veya orman yangınına deniz itfaiyesi kolaylıkla müdahale edebilir. Deniz İtfaiyesi kurulu olsaydı, geçtiğimiz haftalarda tabiat parkımızda çıkan yangına denizden de müdahale edilebilir yanan alanı en aza indirebilirdik.? dedi.
Ayvalık Körfezi çevresinde yangına çok hassas orman alanlarının bulunduğunu, özellikle geçmiş yıllarda adalarda çıkan yangınlara anında müdahale edilmediği için büyük kayıplar yaşandığına değinen Başkan Ergin, Ayvalık Belediyesi ile ilgili Temmuz ayında gerçekleştirilen stratejik planların konuşulduğu toplantıda konuyu gündeme getirdiğini kaydetti.
Başkan Ergin, konuşmasını şöyle sürdürdü: ?Ayvalık Körfezi´ne Deniz İtfaiyesi şart oldu. Tabiat Parkı içindeki adalarda yaz aylarında yangınlar çıkıyor. Gitmekte zorlanıyoruz, gittiğimizde ise alet edavat yok. Geçtiğimiz günlerde İtfaiye Haftası nedeniyle itfaiye erlerini ziyaret ettim. Konu yine konuşuldu, adaya giden itfaiye erleri yangını söndürmek için kullandıkları vana çeşme suyu gibi tazyiksiz aktığı için, ellerinde çalı çırpı ile yangın söndürülmeye çalışılmış.? dedi. Haber Merkezi



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli