Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Başkan Fatih Payal: Bu esnaf, bu primi ödeyemez

Başkan Fatih Payal:  Bu esnaf, bu primi ödeyemez

Asgari ücretin bin 300 liraya çıkması, Bağ-Kur primlerinde artışa yol açtı.

Asgari ücretin bin 300 liraya çıkması, Bağ-Kur primlerinde artışa yol açtı.
Yeni yılla birlikte esnafa getirilen ağır Bağ-Kur prim yükü hakkında konuşan Erdek Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Fatih Payal, işçi konumundaki çalışanlar için yapılan teşvik ve desteklerin, esnaf kesimine de verilmesini istedi.
Asgari ücretteki artışın Bağ-Kur primlerine 128 lira ek yük getirdiğini kaydeden Payal, asgari ücretin maliyetinin önceden brüt 1.663 lirayken bugün 275 lira artışla 1.935 liraya yükseldiğini söyledi.
Payal, devamında şöyle konuştu: ?Devlet de aradaki farkın % 40´ını, yani 110 lirasını karşılayacağını açıklamıştır. Öte yandan Asgari Günlük Harcama Tutarı Esası´na göre hesaplanan Bağ-Kur primleri de yükselmiş, en düşük Bağ-Kur prim ödemesi 128 liralık artışla 568 liraya çıkmıştır. Şoför esnafımızın mali durumu ortada olup iktisaden desteklenmeye ihtiyacı vardır. Dolayısıyla asgari ücretin yükselmesinin yan etkileri de düşünülmeli, zor durumdaki esnafımıza ek yükler getirilmemelidir. İşçi konumundaki çalışanlar için yapılan teşvik ve destekler, biz esnaf için de düşünülmelidir.?
Haber : Tuncay Ertan



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli