Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

BAŞKAN GENÇER, AYVALIK ZEYTİNYAĞI İÇİN ÇITAYI YÜKSELTTİ

BAŞKAN GENÇER, AYVALIK ZEYTİNYAĞI İÇİN ÇITAYI YÜKSELTTİ

Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, makamında Ayvalık Ticaret Odası temsilcilerini ağırladı

. Ziyarette, bu yıl 14´ncüsü düzenlenecek Ayvalık Zeytin Hasat Günleri teması, program ve hazırlıklar görüşüldü. 14 yıl önce Hasat Şenliklerini başlatan Belediye Başkanı Rahmi Gençer, gelenekselleşen şenliklerin Ayvalık´a ve zeytinyağına dikkat çektiğini, ilerleyen süreçte yapılacak etkinlikler ve çalışmalarda ivmenin arttırılarak Coğrafi işarette AB Tescili alınması gerektiğine işaret etti.
Ziyarette ATO Başkanı Mustafa Büyükçıvgın´a, ATO Yönetim kurulu üyesi Ali Pehlivan ile Şenlik için danışmanlık desteği veren Bülent Şentay eşlik etti. 26-27-28 ve 29 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilmesi planlanan şenliklerle ilgili hazırlıklar konusunda bilgi veren ATO Başkanı Büyükçıvgın, önceki senelerde yapılanlar ekseninde planlanan şenliğin sürpriz etkinliklerle destekleneceğini ifade etti.
?AYVALIK ZEYTİNYAĞI İÇİN YENİ BİR HEDEFİMİZ VAR?
Ayvalık zeytin ve zeytinyağının dünyaca ünlü kalitesine dikkat çekerek zeytinyağına yeni pazarlar kazandırmak ve ülkemizdeki zeytinyağı tüketimini arttırma hedefiyle 14 yıl önce Zeytin Hasat Şenliği´ni başlattıklarını ifade eden Belediye Başkanı Rahmi Gençer, ?Zeytinimi seviyorum, zeytin altından değerlidir dedik. Zeytinyağının milli yağımız olduğuna vurgu yaptık. Ortak isteğin zeytine destek olduğunu gündeme getirdik. 14 yıl önce ulusal değerimiz zeytinyağımız için küresel hedef koyarak başladık. Doğa, tarih, mimari ve lezzet kenti olarak kendine özgü güzellikler barındıran Ayvalık´a, dünyanın da dikkatini çekerek kentteki turizm canlılığını daha da arttırmak gibi hedefleri de var Zeytin Hasat Şenliğimizin. Artık gelenekselleşen Zeytin Hasat günlerimizin çok önemli hedefleri var ve 14´ncü yılına giren şenliklerimizin bu hedeflerinin gerçekleştiğini görmek mutluluk verici. Bir bayrak yarışı olan Coğrafi İşareti 2007 yılında Ayvalık´a kazandırdık ancak çalışmalar devam etmeli. Yeni hedef; Coğrafi İşaretimize AB tescili almak. Zeytinyağında dünyaya açılmanın yolu coğrafi işarette AB tescilinden geçiyor. Bu hedefi gerçekleştirmek için Ayvalık Belediye Başkanı olarak gereken desteği vermeye hazırım? dedi. Başkan Gençer, şenlik için gerekli desteği vereceklerini belirterek, ?Bu şenlikte, bundan önceki 13 şenlik gibi halkın daha yoğun katılımı hedeflenerek hazırlanmalı? dedi.
Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli