Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

BAŞKAN GENÇER, AYVALIK ZEYTİNYAĞI İÇİN ÇITAYI YÜKSELTTİ

BAŞKAN GENÇER, AYVALIK ZEYTİNYAĞI İÇİN ÇITAYI YÜKSELTTİ

Ayvalık Belediyesi´nin Kırlangıç Çok Amaçlı Sosyal Kültürel Yaşam Merkezi dönüşüm projesi için çalışmalar geçtiğimiz Temmuz ayında başlamıştı.

20 bin metrekarelik alanda yer alan projenin hayata geçtiğinde Türkiye´ye örnek bir dönüşüm projesi olacağını kaydeden Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, ?100 yıl önce insanlara iş kapısı, aş kapısı olan Kırlangıç Fabrikasını, kimliğini bozmadan çağdaş bir projeyle ayağa kaldırıyoruz, Ayvalık´ta sosyal yaşamın merkezi yapacağız? dedi.
Projesi Türkiye´nin en deneyimli mimarlarından Ersen Gürsel tarafından hazırlanan Kırlangıç Çok Amaçlı Sosyal Kültürel Yaşam Merkezi´nde tarihi yapılar dışındaki binaların yıkımı tamamlandı.
Yeni yapılacak binalarda mübadele müzesinden, otellere, sanat galerisinden alışveriş mağazalarına kadar çok sayıda yaşam merkezi için temel atma ve inşaat çalışmaları başlayacak. Mevcut tarihi binaların restorasyonu da eş zamanlı olarak geliştiriliyor.
Yüklenici firmanın 26,5 yıllığına ihaleyi kazandığı, % 60´ı ticari, % 40´ı belediyeye kalmak üzere yap-işlet-devret modeli ile gerçekleştirilecek projenin, iş bitim süresinin yer tespitinden itibaren 540 gün olduğunu açıkladı. Şirketin yıllık cirosunun % 4´ünü Ayvalık Belediyesi´ne vereceği proje kapsamında; tiyatro, müzik, konferans salonu olarak kullanılacak çok amaçlı salon, mübadele müzesi, sanat galerisi kadın el emeği satış dükkanları, kreş, restoranlar, kahvehaneler, otel ve alış veriş mağazaları yapılacak.
Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli