Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

Başkan Gençer belediyenin başarısını değerlendirdi

Başkan Gençer belediyenin başarısını değerlendirdi

Ayvalık Belediyesi, en başarılı ilçe belediyeleri arasında 6. sırada yer aldı. Gezici Araştırma Merkezi, 2016´da Türkiye´nin en başarılı büyükşehir belediye başkanlarını ve ilçe belediye başkanlarını araştırdı.

Ayvalık Belediyesi, en başarılı ilçe belediyeleri arasında 6. sırada yer aldı.
Gezici Araştırma Merkezi, 2016´da Türkiye´nin en başarılı büyükşehir belediye başkanlarını ve ilçe belediye başkanlarını araştırdı. Araştırmanın sonuçlarına göre, en başarılı büyükşehir belediye başkanı % 64,7´lik başarı oranıyla Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, en başarılı ilçe belediye başkanı ise % 63,7´yle Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin oldu.
Gezici Araştırma Merkezi, son yılların en başarılı büyükşehir ve ilçe belediye başkanlarını araştırdı. 24-30 Aralık tarihlerinde TÜİK örneklemleri dikkate alınarak Türkiye çapında gerçekleştirilen anket, 8 bin 762 kişinin katılımıyla gerçekleştirdi.
30 farklı büyükşehirde yaşayan ve farklı sosyo-demografik gruba mensup kişilerle gerçekleştirilen çalışmada temel kriterler şöyle sıralandı: Vatandaş memnuniyeti, belediye hizmetlerine vatandaşların yerinde ve zamanında ulaşılabilirliği, engelli vatandaşlara yönelik çalışmalar, kültür ve sanata verilen destek, Suriyeli mülteciler ile ilgili çalışmalar, belediye başkanlarının vatandaş tarafından tanınırlık düzeyi, sosyal medya kullanımı ve iletişim kanallarının etkin kullanılması, çevre sorunlarına duyarlılık ve bunların çözümüne yönelik etkin projelerin uygulanıp uygulanmadığı, sosyal yardımlar ve bunların vatandaşa ulaştırılması, kamusal ve sosyal projelerin hayata geçirilmesi ve sivil toplum kuruluşlarıyla bu alanlarda yapılan işbirliği, kalkınma projeleri, hibe projelerine başvuru ve desteklerin alınması, doğal afetlere hazırlıklar, kadınlara yönelik pozitif ayrımcılık, çocuklara kreş açılıp açılmadığı, tıbbı atıkların toplanması aynı zamanda geri dönüşüm atıklarının toplanmasını sağlayan belediyelerin belirlenmesi, belediyeler arası bütçe kullanım performanslarının resmi veriler doğrultusunda puanlaması ve ulusal-uluslararası kuruluşlarla ortak yapılan projeler. Bunların yanı sıra, şehirlerin marka değerinin artırılması amacıyla tanıtımı hususunda yapılan aktiviteler de kriterler arasında yer aldı.
Araştırma kapsamında katılımcıların belirtilen kriterlere göre hangi belediye başkanlarını başarılı bulup bulmadığı soruldu. Çıkan sonuçlarla, hizmet performanslarının puan ortalaması alınarak, en başarılı belediye başkanları belli oldu.
En başarılı ilçe belediye başkanları sıralamasında birinciliği % 63,7 oranla Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin aldı.
İkinci sırada % 63,2 ile Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, üçüncü sırada % 62,8 ile Denizli Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, dördüncü sırada % 61,2 ile Antalya Serik Belediye Başkanı Ramazan Çalık, beşinci sırada % 60,4´lük oranla İzmir Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş yer alırken, Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer ise % 58.1 oy oranıyla 6. sırada çıktı.
Anket sonuçlarını sosyal medyadan öğrendikleri ve Ayvalık´ın adının o listede yer alması kendilerini oldukça mutlu ettiğini belirten Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, henüz daha yolun başında olduklarını belirtti.
Haber Merkezi



  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli