Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Başkan Gençer, Tarıma yapılan yatırım misliyle geri döner

Başkan Gençer, Tarıma yapılan yatırım misliyle geri döner

Ayvalık Zeytin Hasat Günleri Mutlu Köye taşındı.

Ayvalık Zeytin Hasat Günleri Mutlu Köye taşındı.
14. Ayvalık Uluslararası Zeytin Hasat Şenliği´nde ilçenin zeytin ve zeytinyağını etkin biçimde tanıtmak için 14. yıl önce başlatıp ve bugünlere aynı heyecan ile getirdiklerini ifade eden Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, büyük önder Atatürk´ün kurduğu Cumhuriyet ile Zeytin ağacının birbirine çok benzediğini belirterek, ?Cumhuriyetimizin ve zeytin ağacımızın ortak özelliği ölümsüz olmaları? dedi.
Ayvalık Belediyesi Ayvalık Ticaret ve Ziraat Odaları ile Balıkesir Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde düzenlenen 14. Ayvalık Uluslararası Zeytin Hasat Günleri, Ayvalık Mutlu Köy´de hasat etkinlikleri ile devam etti.
Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Balıkesir Milletvekilleri Yavuz Subaşı ve Mustafa Canbey ile çok sayıda bürokratın da katıldığı Zeytin Hasat Şenliklerinin her sene daha büyüyerek devam ettiğini belirten Belediye Başkanı Rahmi Gençer, 14 yıl önce ilk meşaleyi yaktıklarında amaçlarının Türkiye´deki zeytin ve zeytinyağı üretimini ve tüketimini artırmak arttırmak olduğunu söyledi.
Aldığımız Türkiye Coğrafi İşareti´nin, Avrupa Coğrafi İşareti´ne yükselmesini Ayvalık Ticaret Odası´nın sağlayacağına inandığını kaydeden Gençer, ?Tarıma yapılan yatırım misliyle döner. Dünya´da ticaretle öne çıkan ülkeler, tarımla da öne çıkmıştır. Zeytin ağacımız da cumhuriyetimiz de ölümsüz. Zeytin ağacımızın ölümsüz olduğunu çok iyi biliyoruz ve ne olursa olsun korumalıyız. Biz korumak için, madene kurban gitmesini ve betonlaşmasını kesinlikle istemiyoruz. Betonla hiçbir yere gidilmeyeceğini bu ülke anladı. Zeytinime dokunma diyerek sözlerime son veriyorum.? diyerek sözlerine ekledi.
Haber Merkezi



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı