Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Başkan Gençer, Türk ve Yunan halklarını Ayvalık´ta buluşturuyor

Başkan Gençer, Türk ve Yunan halklarını Ayvalık´ta buluşturuyor

?Bir Deniz İki Yaka Kol Kola- Aynı Denizlerin Dansları ve Şarkıları´ (Ayvalık Sirtaki Weekend) buluşmasını koordine eden ekip temsilcileri Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer´i makamında ziyaret etti. Başkan Gençer, Ege´nin iki yakasının Ayvalık´ta, müz

?Bir Deniz İki Yaka Kol Kola- Aynı Denizlerin Dansları ve Şarkıları´ (Ayvalık Sirtaki Weekend) buluşmasını koordine eden ekip temsilcileri Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer´i makamında ziyaret etti. Başkan Gençer, Ege´nin iki yakasının Ayvalık´ta, müzik ve dansla buluşacağını ifade etti.
Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, makamında, ?Aynı Denizlerin Şarkıları ve Dansları´ Türkiye Koordinatörü Can Çinte, Halk Kültürü araştırmacısı, yazar, şair, fotoğraf sanatçısı - Bir Deniz İki Yaka Kolkola Etkinlik Türkiye Proje Danışmanı Ahmet Şenol´u ağırladı.
Ziyarette, Çanakkale Folklor Araştırma Derneği (ÇAFAD) Başkanı Selim Yazan, Kısa adı HAKSAM olan Halk Kültürleri Stratejik Araştırma Merkezi başkanı Ahmet Altun, etkinliğin Ayvalık Proje Koordinatörü Ömer Zülfikar, Ayvalık Rebetleri Koordinatörü Hilal Akbar, dans toplulukları adına Nurgün Çınar Örs ile Ayvalık Belediyesi Kültür Müdürü Burak Tok hazır bulundu.
Ayvalık Belediyesi´nin katkıları ile 17-18 Kasım tarihlerinde, bu yıl 3´ncü kez gerçekleştirilecek etkinliğin Ege´nin iki yakasını dans ve müzikle bir araya getireceğini belirten Can Çinte, ?Ayvalık Belediyesi´nin desteği ile bu etkinliği gerçekleştiriyoruz. Bu sene çok daha fazla dans ekibi Ayvalık´a geliyor. Cumartesi günü Cumhuriyet Meydanı´nda yaklaşık 300 dansçı gösteri sunacak. Lesvos Adası Midilli kentinden 15 dansçı etkinliğimize katılacak. Başkanımız Rahmi Gençer´e verdiği desteklerden ötürü teşekkür etmek istedik? dedi.
Dansın güzel bir eğlence olduğunu ve Ayvalık´a yakıştığını ifade eden Başkan Rahmi Gençer, etkinlik kapsamında farklı mekânlarda gerçekleştirilecek danslarla birçok profesyonel dansçının gösterilerinin vatandaşlarla buluşacağını söyledi.
Haber Merkezi



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false