Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Başkan Gençer, ?Yerel Yönetimler ve Adalet Sempozyumu´nda konuştu

Başkan Gençer, ?Yerel Yönetimler ve Adalet Sempozyumu´nda konuştu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´nun da izleyiciler arasında yerini aldığı İstanbul Sarıyer´dek

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´nun da izleyiciler arasında yerini aldığı İstanbul Sarıyer´deki sempozyumun yönlendiricisi Başbakan eski Yardımcılarından Murat Karayalçın olurken, Eskişehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Kent Bilimci Araştırmacı Yazar Prof. Dr. Ruşen Keleş ve Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer´de sempozyumun konuşmacılığını üstlendi.
Sarıyer Belediyesi ve Ülke Politikaları Vakfı işbirliğiyle ?Yerel Yönetimler ve Adalet Sempozyumu´ düzenlendi. Grand Tarabya Oteli´nde gerçekleşen sempozyuma, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´nun yanı sıra; Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Ülke Politikaları Vakfı Başkanı Av. Hüseyin Karataş, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer ve Kent Bilimci-Araştırmacı Yazar Prof. Dr. Ruşen Keleş konuşmacı olarak katıldı. Moderatörlüğünü Ankara Büyükşehir Belediyebi eski Başkanı Murat Karayalçın´ın yaptığı panele katılan belediye başkanları, yerel yönetimlerin temellerini konuştu.
Sempozyumda konuşan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, ?Adalet için asla susmayacağız, asla dilsiz şeytan olmayacağız? diyerek son zamanlarda belediyelere yapılan operasyonlara değinerek, CHP´li belediyelerde yapılan görevden alınmaları eleştirdi.
Sempozyumda söz alan Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer´de, konuşmasına ilçe belediyesi olarak İstanbul´da Ayvalık´ı temsil ederek söz almanın gurur verici olduğunu vurgulayarak başladı.
Büyükşehir belediyesine bağlanınca birtakım sorunlarla karşı karşıya kalındığını katılımcılarla paylaşan Gençer, ?Sadece biz değil, merkez büyükşehir belediyeleri de bu durum karşılaştı. Hala birçok hizmetin paylaşımı noktasında sıkıntıların yaşıyoruz. Hala bazı yollar bizim mi büyükşehrin mi bilmiyoruz. Kim hizmet götürecek bilmiyoruz. 70 bin nüfuslu bir kentiz. Ağustos ayında nüfusumuz sekiz kat, on kat artıyor. Yaz boyu ortalamamız altı kat. Yol ve çöp ihtiyaçlarını karşılamak zorundayız. Ancak genel bütçeden 1 lira alamıyoruz. 2014 öncesine göre belediyemizin tüm geliri yarı yarıya azalınca aynı hizmeti vermek güçleşiyor.? dedi.
Adalet nöbetlerine, adalet yürüyüşüne, kentlerinin tarihi, çocukları, doğası ve sosyal adalet için sundukları projeleri de anlatan Başkan Gençer, sözlerini Ayvalıklıların çok iyi bildiği Zeytin Duası ile sonlandırdı. Zeytin ağacı kadar uzun ömürlü, zeytinyağı kadar sağlıklı, zeytin tanesi kadar bereketli, zeytin ağacının simgelediği barış huzur dolu bir hayat diliyorum´´ dedi. Sempozyum plaket sunumlarıyla son buldu.
Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli