Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Başkan Kafaoğlu, İstanbul´da ?Akıllı Kent Balıkesir? projesini anlattı

Başkan Kafaoğlu, İstanbul´da ?Akıllı Kent Balıkesir? projesini anlattı

Turkuaz Medya Grubu organizasyonunda İstanbul Lütfi Kırdar Sergi Salonu´nda düzenlenen Dijital Şehircilik Zirvesi´ne konuşmacı olarak katılan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Akıllı Kent Balıkesir Projesi hakkında açıklamalarda bulund

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum´un da katıldığı Dijital Şehircilik Zirvesi´ne Büyükşehir, İl ve İlçe Belediye Başkanları katıldı.
Moderatörlüğünü Forbes Yayın Yönetmeni Burçak Güven´in yaptığı, "Dijital Şehircilikte Başarı ve Yaşam Hikayeleri" başlıklı panele, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu ve Konya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hasan Kılca konuşmacı olarak katıldı.
Panelde söz alan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Balıkesir´in, tarım, hayvancılık, turizm ve sanayisiyle ön plana çıkan, her geçen gün büyüyen ve son iki yıldır gayrimenkul fiyatları hızla artan bir il olduğunu söyledi.
Balıkesir OSB´nin dolmaya başladığını, tarım ve hayvancılığa zarar vermemek adına sanayileşme lokasyonlarını doğru belirlemeye gayret gösterdiklerini anlatan Kafaoğlu, "Şehri daha sonradan akıllandırmamaya çalışmamız lazım. Dijital verileri kullanarak insanları mutlu ve huzurlu etmemiz lazım." dedi.
Balıkesir´i gelişen teknolojiyi entegre bir şekilde dizayn etmeye çalıştıklarını dile getiren Kafaoğlu, sunumda yaptığı konuşmayı şu sözlerle noktaladı: "Hayata geçirdiğimiz ve geçirmeyi planladığımız proje ve uygulamaları sizlerle paylaştım, bunları çoğaltmak mümkün. Ancak Balıkesir Büyükşehir Belediyesi henüz yeni kurulan bir Büyükşehir Belediyesidir. Halkın öncelikli ihtiyaçlarını ve taleplerini baz alarak yolumuza devam etmekteyiz. Bu kapsamda AKILLI KENT BALIKESİR başlığı altında topladığımız projeleri de gelişen teknolojiyle birlikte sürdürülebilir kılmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Belediyecilik konusunda ustamız olarak gördüğümüz ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde yaptığı icraatlar ile bizlere ışık tutan ve halkımıza umut olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan´ın yolunda Balıkesirlilere hizmet etmekten dolayı duyduğum gururu sizlerle paylaşmak istiyorum."
Haber Merkezi



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı