Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Başkan Kafaoğlu Türk Ocağı´nda

Başkan Kafaoğlu Türk Ocağı´nda

Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, göreve yeni seçilen Türk Ocağı Başkanı Tahir Korucuoğulları ve yönetim kurulunu ziyaret ederek, hayırlı olsun dileğinde bulundu.

Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, göreve yeni seçilen Türk Ocağı Başkanı Tahir Korucuoğulları ve yönetim kurulunu ziyaret ederek, hayırlı olsun dileğinde bulundu.
Türk Ocağı binasındaki ziyarette Başkan Kafaoğlu, Türk Ocağı´nı önemsediğini ve bu ocağın Türk milletinin olduğuna vurgu yaptı. Türk Ocağı Başkanı Tahir Korucuoğulları çalışmaları ve bina hakkında Başkan Kafaoğlu´na bilgi verdi. Ziyarette ayrıca Başkan Kafaoğlu´na Yazar Metin Savaş Erlik kitabını hediye etti.
Başkan Tahir Korucuoğulları, ?Türk Ocağı kamu yararına çalışan bir dernek. 1912´de Türkiye´de, Balıkesir´de 1925 yılında kuruldu. 1925-1931 arasında Halkevleri´ne devredilip kapatılmış ancak 1985 yılında yeniden açıldı. 1996 yılındaki ocağın kurucu başkanıyım. Şu anda 500 üyemiz var. Tekrar Türk Ocağı´nın olması gereken yere çıkaracağız, ocakta kesinlikle siyaset yok. Bilimsel, kültürel çalışmalar ile panel ve seminerlere ağırlık vereceğiz. Öğrencilere burslar vereceğiz, sosyal projeler yapacağız, iki haftada bir ocağımızda sohbetler yapacağız. Türk Ocağı hepimizin burayı yaşatmamız lazım? dedi.
Başkan Zekai Kafaoğlu´da ?Türk Ocaklarının aktif ve dinamik olmasını canı gönülden istiyorum. Ülkemiz ateş çemberi içerisinde. Hem içeriden hem dışarıdan düşmanlar ile karşı karşıyayız. Suriye, Irak coğrafyası ile Arakan ve İslam ülkelerinde gözyaşı ve kan var. Mazlum ülkeler var Türkiye mazlum ülkelerinin temsilci pozisyonunda. Nerede bir zulüm ve nerede bir sömürü varsa Türkiye hep karşı çıkmış. Cumhurbaşkanımız Erdoğan´da İslam ülkelerinde yaşanan sıkıntıları dillendirerek, mazlum insanlara sahip çıkıyor. Türk Ocağı geçmişteki nesilleri geleceğe aktarmak adına çalışmalar yapmalı. Türkiye çok güçlü bir devlet, tarihte 16 devlet kuruldu? diye konuştu.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Başkan Kafaoğlu Türk Ocağı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli