Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Başkan Kafaoğlu´dan iddialara cevap geldi

Başkan Kafaoğlu´dan iddialara cevap geldi

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, hakkında yapılan suçlamalara cevap verdi.

Başkan Kafaoğlu, kendisi hakkında çeşitli iddialarda bulunanları ´Kiralık Kalemler´ olarak nitelendirirken, spekülasyonların yapıldığı özel kalem bütçesinin 26 milyon değil, 6,8 milyon olduğunu açıkladı.
Kafaoğlu, yazılı bir açıklama yaparak hakkındaki bazı iddialara cevap verdi.
Büyükşehir Belediye Başkanlığı´na getirildiği ilk günden bu yana birilerinin intikam duygusu ile haksız ve bir o kadar da alçakça saldırılara uğradığını ifade eden Kafaoğlu, ?Öyle ki, birileri bu iftira ve saldırılarını adeta bir kampanyaya dönüştürdü. Dahası bu kampanya için kiralık kalemler tutuldu. Biz bu saldırı ve iftiralara bugüne kadar çalışma azmimizi şevkimizi etkilemesin, bizi bu şehre hizmetten alıkoymasın diye dönüp bakmadık. Ama bu müfteriler ve kiralık kalemleri ile yargı önünde elbette hesaplaşacağız. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü bütçesinin 26 milyon olmadığına ilişkin belgemizi kamuoyu ile paylaşıyoruz. 6.8 milyonluk Büyükşehir Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü bütçesi Türkiye´deki bırakın Büyükşehir Belediyelerini onlarca ilçe belediyesinin Özel Kalem Müdürlüğü bütçesinden düşüktür. Hatta ilimizdeki birçok ilçe belediyesinin bile çok altındadır. Bütçeye oransal olarak bakıldığında ilçe belediyeleri dahil Balıkesir´de en düşük Özel Kalem Müdürlüğü Bütçesi´ne sahiptir." dedi.
Kafaoğlu, açıklamasının devamında şunları ifade etti: "Oğlumun kafeterya zinciri olduğu ve çocuklarımın milyonluk arabalara sahip olduğu iddiaları da diğer iddialar gibi asılsız, çirkin ve ahlaksızcadır. Oğlumun tek bir kafeteryası olduğu ve bu kafeteryanın da aile birikimlerimiz ve kredi çekilmek suretiyle açılmış olup tüm Balıkesir halkı da bu gerçeği bilmektedir. Çocuklarımın milyonluk arabaları ve kafeterya zincirlerinin olduğunu ispat edenlere bu araçları ve kafeterya zincirinin olmayan halkalarını da hemen bağışlayacağımı kamuoyu önünde söz veriyorum. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi kul hakkının, haram ve helalin ne olduğu, her daim toplum menfaatlerinin göz önünde bulundurularak hesap verilebilirlik, şeffaflık, istişareye dayalı, ekip ruhu ve kolektif çalışma anlayışı ile yönetilmektedir ve bundan sonra da bu ilkeler doğrultusunda yönetilmeye devam edilecektir. Belediyemize böylesine çirkin ve alçakça saldırılarla Şantaj yapabileceğini, bu yolla menfaat elde edebileceğini düşünenler şunu çok iyi bilmelidir ki, biz buna asla müsaade etmeyiz ve etmeyeceğiz. Bunu bugünde söyledik, yarın da söyleyeceğiz. Önümüzdeki günlerde tüm Türkiye bu alçak kiralık kalemlerin tüm pisliklerini görecektir. Hukuksal mücadelemizi de sonuna kadar sürdüreceğimizi kamuoyuna saygıyla açıklarız.? Haber Merkezi



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false