Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Başkan Kafaoğlu´ndan engellilere sürpriz

Başkan Kafaoğlu´ndan engellilere sürpriz

Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, hafta sonunda ?Bizim Gençler´´ 23 yaş üstü engelliler ile bir araya geldi.

Başkan Kafaoğlu, engelli ailelerinin isteğine olumlu yanıt verdi.
Bundan böyle Mola Evi kurulduğunda engelliler güzel bir vakit geçirebilecekler, aileleri de dışarıdaki işlerini huzur içerisinde giderebilecekler.
Altıeylül Belediyesi´nin Pamukçu Sedefne Termal Otel´de düzenlediği kahvaltıya Otizmli Bireyleri Destekleme Derneği Başkanı Fatma Tabanlı, Karesi Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Canseven, Altıeylül Belediye Meclis Üyesi Rafet Topalak, Bizim Gençler 23 yaş üstü engelliler ve aileleri katıldı. Bizim gençler 23 yaş üstü müzik grubunun mini bir konser verdiği kahvaltıda keyifli ve eğlenceli dakikalar yaşandı.
Başkan Kafaoğlu, ??Yüreği güzel, kendi güzel, güzel bakan, güzel insanlar hepinizi sevgi ile muhabbet ile selamlıyorum. Sizlerle bir arada olmaktan çok mutluyum. Doğumdan ölüme, çocuğundan gencine, yaşlısından, engellisine kadar tüm vatandaşlarımızla olmaktan son derece mutluyuz. Belediyecilik sadece yol, su, kanalizasyon, park ve bahçe demek değil, belediyecilik nüfuzumuzun tamamına dokunmak demek. Sosyal belediyecilik, kültürel belediyecilik, çevreye duyarlı ve katılımcı belediyeciliği önemsiyoruz. Gelecekte çok daha güzel günler bizi bekliyor. Engelli kardeşlerimizin kendi tesisleri olacak, bu konuda hedefe kilitlendik, önce mola eviyle işe başlayacağız, uygun bir yer arıyoruz şuanda uygun bir yer bulunduğunda Altıeylül Belediyesi olarak biz bunu üstleneceğiz. Günlük ihtiyaçlarınızı giderebilmek için siz anneler babalar çarşıya pazara giderken evlatlarınızı bırakabileceğiniz bir yer olacak onlarda orada hoşça vakit geçirecekler, tabii ki devletin diğer kurum ve kuruluşlarıyla, Halk Eğitim Merkezi, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü´nün de katkılarıyla bu işi mutlaka başaracağız. Mola Evi geçici esas hedefimiz bir yaşam merkezi oluşturmak çok daha geniş bir arazinin üzerinde bu yapıda Altıeylül ilçe sınırları içinde olacak ve arkadaşlarımız konu üzerinde çalışmalarını sürdürüyorlar. En az 30-40 dönüm üzerinde bir yaşam merkezi kurmayı hedefliyoruz, bunu yapan iller oldu bunu başaran iller oldu biz niye başarmayalım mutlaka hedefe kilitleneceğiz dernek, vakıf ve sizlerle beraber bu işi başarmanın gayreti içerisinde olacağız. Hepinizi sevgi ile muhabbet ile selamlıyorum, gününüz hayırlı olsun her şey gönlünüzce olsun´´ diye konuştu.
Otizmli Bireyleri Destekleme Derneği Başkanı Fatma Tabanlı, ?Güzel bir merkez yapılması ile ilgili ilk adımlar atıldı. Biz OBİDER olarak çok mutluyuz, başkanımıza çok teşekkür ederiz. Böyle bir girişimi de başkanımız Zekai Kafaoğlu´ndan duymaktan çocuklarımız ve biz çok mutlu olduk teşekkür ederiz? dedi.
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli