Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Başkan Kamil Saka, Yunanlı konukları ağırladı

Başkan Kamil Saka, Yunanlı konukları ağırladı

Edremit Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez kutlanan Avrupa Yerel Demokrasi Haftası etkinlikleri kapsamında Yunanistan´ın Midilli Belediye Başkan Yardımcısı Taksiarhis Veros ve Girit Hanya Belediye Başkan Yardımcısı Eleftheria Alifieraki, Edremit Belediy

Edremit Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez kutlanan Avrupa Yerel Demokrasi Haftası etkinlikleri kapsamında Yunanistan´ın Midilli Belediye Başkan Yardımcısı Taksiarhis Veros ve Girit Hanya Belediye Başkan Yardımcısı Eleftheria Alifieraki, Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka´yı ziyaret etti.
Edremit Belediyesi tarafından bu yıl 9-12 Ekim tarihleri arasında düzenlenen Avrupa Yerel Demokrasi Haftası etkinlikleri başladı. Yunanistan´ın Midilli Belediye Başkan Yardımcısı Taksiarhis Veros ve Girit Hanya Belediye Başkan Yardımcısı Eleftheria Alifieraki etkinliklere katılmak üzere Edremit´e geldi.
Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka´yı makamında ziyaret eden konuk Başkan Yardımcıları ardından ilçenin tarihi ve turistik yerlerini gezdiler. Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, bu yıl ?Yurttaş katılımı, danışma ve bağlılık; Gelişen bir yerel demokrasi için´ temalı Avrupa Yerel Demokrasi Haftası´nı ilçede ilk kez kutladıklarını belirterek etkinlikler sonunda Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi tarafından verilen Avrupa´nın yerel yönetimlerdeki en prestijli ödüllerinden olan"12 Yıldız Şehri" ödülü almayı hedeflediklerini söyledi. Bu etkinlikler kapsamında Yunan konukları ilçede ağırlamaktan mutluluk duyduklarını ifade eden Başkan Saka, kardeş şehir ilişkileri başta olmak üzere karşılıklı sosyal ve kültürel alanlarda işbirliği içerisinde olacaklarını belirtti.
Girit Hanya Belediye Başkan Yardımcısı Eleftheria Alifieraki, Edremit´ten aldıkları daveti memnuniyetle karşıladıklarını belirterek, Hanya Belediye Başkanı Anastasios Vamvoukas´ın Avrupa Birliği ile ilgili toplantı nedeniyle Brüksel´de bulunması nedeniyle katılamadığını, Edremit ile kardeşlik ilişkilerini geliştirmeyi arzuladıklarını kaydetti.
Midilli Belediye Başkan Yardımcısı Taksiarhis Veros, davet nedeniyle teşekkür etti.
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli