Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Başkan Mirza´dan açıklamalar

Başkan Mirza´dan açıklamalar

?Mülk satışlarından elde ettiğimiz gelirleri Bandırma için gerçekleştireceğimiz projelerde kullanacağız?

Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, geride bıraktığımız 2015 yılını gazetemize değerlendirdi.
2015 yılında belediyede birçok yeni başlangıçlar yaptıklarını vurgulayan Mirza, bunların başlarında ?Kent Bilgi Sistemi? ve ?E-İmar? uygulamalarının geldiğini belirtirken, ?Artık vatandaşlarımız, bina yapmak istedikleri arsaların imar durumlarını, belediyeye gelmeye gerek duymadan, internetten öğrenebiliyorlar. İmar durumunu öğrenmek için belediyeye gelenlerin sayısı % 90 azaldı? dedi.
Belediye araçlarını takip sistemini de uygulamaya soktuklarını belirten Mirza, ?Artık, hangi aracımızın nerede, hangi hizmette olduğunu takip edebiliyoruz? diye konuştu.
OTEL SATIŞI
Balıkesir´in Büyükşehir olmasıyla ilçe belediyelerinin gelirlerinin 2,5 kat artmasını beklerken, bütçelerinin yarı yarıya azaldığına dikkat çeken Mirza, şu değerlendirmede bulundu:
?Bizi, belediye mülklerini sattığımız için acımasızca eleştirenler, ne yazık ki gelir-gider dengemize hiç bakmıyorlar. Gelirlerimiz çok az, giderlerimiz ise çok fazla. Belediyecilik, bütçe işidir. Paran varsa, bütçen yeterliyse hizmet verirsin. Eski yıllarda belediyeler, borçlanarak hizmet verirlerdi. Ancak değişen yasa nedeniyle belediyeler, artık bütçelerinin % 10´u kadar borçlanabiliyorlar. Bu borcu ödemeden de yeniden borç yapamıyorlar. Biz, bütçemizin yettiğince hizmet üretip beklemek istemiyor ve Bandırma için birçok projeyi yaşama geçirmek istiyoruz. Bu nedenle de Grand Asya Oteli´ndeki % 50´lik payımızı yaklaşık 20 milyon TL´ye sattık. Daha önce de, Kale Grubu´na 13 milyon TL karşılığında arsa satmıştık. Otel payımızı satışımız, bir özelleştirme değil, normal bir satıştır. Bu satışlardan elde ettiğimiz paraları, Bandırma için ürettiğimiz projelerde kullanacağız.?
BANDIRMA?İÇİN YENİ PROJE-LER HAZIRLANIYOR
Yapımı sürmekte olan yeni pazar yerinin 2016´nın temmuz ayında tamamlanacağını, bu pazar yeri için her ay 1,5 milyon TL ödediklerini belirten Mirza, ?Pazar yeri tamamlandığında, belediyemize her ay 30 bin lira dolayında gelir getirecek? dedi.
İmar plânında hâlen, belediyeye ait üç otel yeri bulunduğuna dikkat çeken Mirza, ?İsteyen girişimcilerle bu yerlere otel yapabiliriz? diye konuştu.
HOBİ BAHÇELERİ
Milli Savunma Bakanlığı´ndan kullanma hakkını aldıkları General Balcı Çamlığı´nı, yaklaşık 4 milyon TL´lik bir harcamayla yeniden düzenleyeceklerini açıklayan Belediye Başkanı Dursun Mirza, ayrıca Edincik´te, Recep Gençer Endüstri Meslek Lisesi´nin karşısında yer alacak ?hobi bahçeleri? konusunda da şu bilgiyi verdi:
?Bu bölgede, hemen asfaltın yanında, her biri 135 metre karelik 280 hobi bahçesi yer alacak. Şimdi, bu yerlerin hazırlanması işini ihaleye çıkaracağız. İhale sonucunda buraya bazı binalar da yapılacak, bölge tel örgüyle çevrilecek. Vatandaşlarımız, buradaki bahçelerde çeşitli üretimlerde bulunabilecekler. Belediyemize 5 milyon TL´ye mal olacak bu proje kapsamındaki hobi bahçelerini, vatandaşlarımıza, cüzi ücretlerle, 3 yıllığına kiralayacağız. Hobi bahçeleri için şimdiden, vatandaşlarımızın sözlü istekleri başladı.?
AÇIK HAVA TİYATROSU
Sahil bandında, Tepe Gazinosu´nun hemen altında bir amfitiyatr(açık hava tiyatrosu) yapacaklarını belirten Mirza, bu projenin bedelinin 7-8 milyon TL´yi bulacağını açıkladı.
HAYVAN SATIŞ YERİ
Bandırma´ya bir hayvan satış yeri ve kurban kesim yeri kazandırmayı plânladıklarını belirten başkan Mirza, hayvan satış yerinin, Bandırma otogarına gelmeden önceki alan olduğunu bildirdi.
YENİ HAYVAN BARINAĞI
Bandırma Belediyesi´ne ait mevcut hayvan barınağında 500 dolayında köpek bulunduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Dursun Mirza, şöyle konuştu:
?Sokak hayvanları konusunda çok eleştiriye uğruyoruz. Hayvan barınağımızı geliştirerek, yeni bir barınak daha yapacağız. Ancak, sokak hayvanlarının, kısırlaştırılıp aşılarının yapılmasının ardından doğal yaşam alanlarına bırakılmaları gerektiğine inanıyoruz.?
SPOR ALANLARI
Bandırma´nın yeni spor salonlarına gereksinimi bulunduğunun da altını çizen Mirza, ?İtfaiyenin hemen arkasındaki 11 dönümlük alanı, Bandırma´mıza 5 bin kişilik spor salonu yapması için Gençlik ve Spor Bakanlığı´na vermiştik. Ancak bu bölgenin, 6. Ana Jet Üssü´nün uçuş konisi içinde bulunması nedeniyle yapılamayacağı ortaya çıktı. Şimdi, Bakanlıktan geri alacağımız bu yere, gençlerin yararlanması için küçük çapta da olsa yan yana iki spor salonu yapacağız. Ancak anlamadığımız bir konu da şudur: Balıkesir merkeze spor tesisi yağdıran devlet, neden, Bandırma´ya yıllardır yatırım yapmaz??
3 KREŞ YAPACAĞIZ
Çalışan annelere destek vermek amacıyla üç kreş yapmayı plânladıklarını açıklayan Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, ?Okul öncesi eğitimi çok önemsiyoruz. Çalışan anneleri düşünerek yapacağımız bu kreşlerin ücretlerini düşük tutacağız? diye konuştu. Mirza, ihale aşamasına gelen güneş enerjisi projesinin ise bir dönümlük alanda, 1 megavat/saat gücünde olacağını, Bandırma Belediyesi´nin elektrik harcaması kadar üretim gerçekleştireceğini açıkladı.
Malta bölgesi projesini önce Balıkesir Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa gerçekleştirmek istediklerini, ancak daha sonra ortaya çıkan bazı pürüzler nedeniyle kendilerinin üstlendiklerini vurgulayan Mirza, Cinçukuru ve Livatya´da da projelerinin gündemde bulunduğunu belirtti.
Belediyede çalışan memur ve işçiler arasında, 3 bin liradan aşağı maaş alan bulunmadığına işaret eden Mirza, ?Çalışanlarımızın maaşlarını aksatmadan ödeyen sayılı belediyeler arasındayız? diye konuştu.
İL OLMA SEVDAMIZDAN VAZGEÇMEYECEĞİZ
Bandırma´nın il olma sevdasının peşini bırakmayacaklarının altını çizen Mirza, Mimar Şerafettin Engüdar´ın başkanlığındaki Bandırma Kent Konseyi´nin de bu konuyu gündemine aldığını vurgularken, şu değerlendirmede bulundu:
?Bandırma, nüfus, gelişmişlik ve sanayi açılarından, il olma kriterlerine sahip ilk üç ilçe arasında yer alıyor. Balıkesir merkezinden daha fazla vergiyi Bandırma ödüyor. İl olma sevdamızdan asla vazgeçmeyeceğiz.?

Mirza, Bandırma Kent Konseyi´nin, Şirinçavuş´a kurulmak istenen termik santrale bilimsel raporlarla karşı çıktığını, şimdi de TOKİ´ye verilmek istenen, askeriyeye ait eski yerin korunması açısından mücadele verdiğini belirtti.
?BEN DE KAVALA´DAN YANAYIM?
Almanya´nın Kamen kentinden çok, Bandırma ile ?mübadele?den gelen kökleri bulunan Yunanistan´ın Kavala kenti ile Bandırma´nın ?kardeş kent? olmasını doğru bulduğunu vurgulayan Mirza, şöyle konuştu:
?Gazeteci-Yazar Önder Balıkçı, yıllardır yazılarında Kavala ile kardeşlik konusunu işliyor. Ben de, ona katılıyorum. 1924 yılındaki mübadeleden önce Bandırma´da oturan Rumlar, daha sonra Kavala ve Selanik´e, zorunlu göçle gitmişler. Orada yaşayan Türkler de buraya gelmişler. Kavala´dan gelen Rumlar´ın da katılımıyla, son festivalimizde mübadelenin acılarını anlatan bir panel düzenlemiştik. Onları, panelde dinlerken çok duygulanmış, gözlerimiz yaşarmıştı. Kısacası, ben de Kavala ile kardeş olmaktan yanayım ve bu konudaki girişimlerimiz sürecek. Ancak Kamen ile kardeşliğe hemen son vermemiz de zor gözüküyor.?
BANDIRMASPOR´UN YANIN-DAYIZ
?Bandırmaspor´un başarısı için belediye olarak desteklerinin süreceğine işaret eden başkan Dursun Mirza, ?İnanıyorum ki, gerçek bir marka durumundaki Bandırmaspor´umuz, bu yıl sonunda 1. Türkiye Ligi´ne yükselecektir. Bakın, bugün Akhisar Belediyespor bile Süper Lig´de yer alıyor. Bandırmaspor, neden bunu başarmasın?? dedi.
?GÜRUH? DEMEMELİYDİM
CHP Bandırma ilçe örgütünün son kongresinde, gazeteciler için kullandığı ?güruh? sözcüğünün amacını aşan bir değerlendirme olduğunu belirten Mirza , şunları söyledi:
?Güruh sözcüğü, benim için talihsiz bir açıklama oldu. Keşke, bu sözcüğü kullanmak yerine, ?Bir-iki gazeteci´ deseydim. Bu sözcük nedeniyle tüm gazeteci arkadaşlarımdan özür diliyorum. Ancak gazetecilerin de objektif, özgür ve bağımsız şekilde görev yapmaları gerekir. Öyle Büyükşehir Belediyesi´nden, ?danışmanlık´ ismi altında maaş aldıktan sonra o belediyeye övgüler yağdırırken, hep Bandırma Belediyesi´nin çalışma ve hizmetlerini haksız değerlendirmelerle karalamak gazetecilik değildir.?
Haber :?Önder Balıkçı

 



Anahtar Kelimeler: Başkan Mirza açıklamalar
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false