Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Başkan Mirza´dan Çanakkale mesajı

Başkan Mirza´dan Çanakkale mesajı

Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Mirza, ?Bugün yurdumuzda özgür ve başımız dik olarak dolaşabiliyorsak, gülüp eğlenebiliyorsak, gelecekle ilgili umut ve beklentiler besleyebiliyorsak, huzur içinde gidebileceğimiz bir işimiz ve akşam dönebileceğimiz bir yuvamız varsa, kısaca bugün yaşıyorsak bunu aziz şehitlerimize borçluyuz? dedi.
Mirza, mesajını şöyle sürdürdü: ?Dün Çanakkale´de, Kurtuluş Savaşı´nda bugün Ayyıldızlı şanlı bayrağımızın dalgalandığı yurdun her köşesinde vatan için, bayrak için, özgürlük için can vermekten hiç çekinmediler. Şehitlerimize ve şehadet yolunda gazilik onuruna erişen o kahramanlara ne yapsak, onlara layık olamayız. Şehitlerimize olan borcumuzu ödemenin tek yolu, Türkiye Cumhuriyeti´ni sonsuza kadar yaşatarak, bölünmez bütünlüğümüzü korumak, ulusal değerlerimize sahip çıkmak, ülkemize, birlik ve beraberliğimize yönelen tehditlere kararlılıkla karşı koymaktır. Şehitler günü ile birlikte kutladığımız Çanakkale Zaferi dünyada eşine rastlanmayacak bir destandır. Çanakkale Zaferi, vatanın bütünlüğü ve ulusun bağımsızlığı söz konusu olduğunda, Türk Ulusunun neleri başarabileceğinin en güzel kanıtıdır. ?Çanakkale Geçilmez? sözünü tarihe kazıyan kahramanların onurlu mücadelesi, sonsuza dek ibretle hep anılacaktır. Bugünlere gelmek için ödediğimiz bedelleri anımsadığımız, üzüntü ve gururu bir arada yaşadığımız Şehitler Günü´nde, Yüce Önder Atatürk´ü, silâh arkadaşlarını, ülkesi ve ulusu için canını veren tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyorum.?
Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli