Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Başkan Mirza´dan sert tepki

Başkan Mirza´dan sert tepki

Bandırma Belediyesi´nden ilk etap kazı cezası 41 bin lira

Bandırma Belediye encümeni, Bandırma´nın cadde ve sokaklarında uygulanan süperonline kazılarının ilk etabı için sorumlu şirkete 41 bin lira para cezası kesti.
Belediye Başkanı Dursun Mirza, Bandırma´da yaklaşık 40 kilometrelik alanda kazı çalışmaları yapılmasının planlandığını öğrendiklerini belirtirken, şunları söyledi:
?Bu kazıları yapan ekip, bizden en küçük bir izin almamıştır. Kendilerine nedenini sorduğumuzda, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi yetkililerinin, kendilerine, ?Bandırma Belediyesi´nden izin almanıza gerek yok. O yerler bizim sorumluğumuzda´ dediğini bildirdiler. Böyle iş olmaz. Toz toprak içinde bırakılarak, her şeyi kırıp dökerek kazı yapılmaz. Balıkesir Büyükşehir´in sorumlusu olduğu bu olumsuzluğun faturasını ne yazık ki vatandaş bize kesiyor. Bu nedenle biz, belediyemizden izin alınmadığı, bizimle koordinasyonlu çalışmalar yapılmadığı, kazılacak yerlerin krokisinin bize bildirilmediği, kazılar sırasında önlem alınmadığı gerekçeleriyle, yasa ve yönetmelikler doğrultusunda, ilk etap kazıları için 41 bin lira ceza verdik.?
Mirza, bu şekilde kazı yapılamayacağına dikkat çekerken, şöyle konuştu:
?Bu arada Bandırma Sulh Hukuk Mahkemesi´ne başvurarak, itirazda bulunduk. Buna paralel şekilde, kazıların izinsiz ve bilinçsiz yapılması nedeniyle durum tespiti yapılarak kazıların durdurulmasını istedik. Kazıları yapan özel şirketten AYKOME, kazı parası almıyor. Bandırma´daki birçok cadde ve sokağın gelirleri Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´ne gidiyor. Zararı ise Bandırma Belediyesi ve Bandırma´da yaşayanlar çekiyor. Böyle iş olmaz. Artık isyan ediyoruz ve bu kazıların, 24 Haziran seçimi öncesinde bilinçli olarak yapıldığını düşünüyoruz.?
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Başkan Mirza sert tepki
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli