Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

Başkan Orkan, Karesi halkına ?Evde Kal´ çağrısı yaptı

Başkan Orkan, Karesi halkına ?Evde Kal´ çağrısı yaptı

Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, Karesi halkının zorunlu olmadıkça evlerinden çıkmamalarını istedi.

Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, Karesi halkının zorunlu olmadıkça evlerinden çıkmamalarını istedi.
Karesi Belediyesi, yeni tip korona virüs salgınının ülkemizde yayılmaya başladığı günden bu yana gerçekleştirdiği çalışmalarla kentteki temizliği ve hijyeni sağlarken, vatandaşların bilinçli hareket etmesi, salgından korunması ve ihtiyaçlarının sağlanması adına yapılması gerekenleri de kısa sürede yaparak sosyal sorumluluk anlamında örnek bir belediyecilik anlayışı sergiliyor.
Karesi Belediyesi zabıta ekipleri şehirdeki işyerleri, berberler, istirahat ve eğlence yerleri, restoran, aperatif yiyecek satışı olan yerleri ve marketleri denetleyerek alınan kararların tebliği ve bu kapsamdaki kontrolleri gerçekleştiriyor.
Bu kapsamda ilçede bulunan ve korona virüs salgını riskine karşı vatandaşların bir arada bulunduğu 120 adet işyeri, berber, kuaför ve güzellik salonları, merkez ve kırsal mahallelerdeki 712 umuma açık istirahat ve eğlence yerlerinin faaliyetleri geçici süreyle durduruldu. İlçede bulunan 220 adet markete 09.00 ile 21.00 saatleri arasında marketin büyüklüğüne göre belirtilen sayıda insanı içinde bulundurarak çalışması gerektiği aktarıldı.
Ekipler, bu hafta mahalle yol dezenfeksiyonlarının yanı sıra vatandaşların sıkça kullandığı ilçedeki 14 kamu kurum ve kuruluşlarının dezenfeksiyonu, 19 Aile Sağlık Merkezi, 70 muhtarlık, 84 eczane ve 6 okulun dezenfeksiyonu ile 18 pazar yeri dezenfeksiyonu, 151 cami ve cem evi dezenfeksiyonu, 273 park ve çocuk oyun gruplarının dezenfeksiyonu, 27 mahalledeki tüm otobüs duraklarının dezenfeksiyonu, 15938 çöp konteyner ve yer altı konteyner dezenfeksiyonunu ve 51 ambulans ve hizmet aracının dezenfeksiyon işlemini gerçekleştirdi. Yapılan çalışmalarla 519 vatandaşa sosyal yardım kartları teslim edilirken, Karesi Kaymakamlığı tarafından yürütülen Vefa Sosyal Destek Grubu´ndan gelen talepler hızlıca karşılandı.
Kıymetli büyüklerimizin deneyimlerini kentin güzel yarınlarında kullanmak istediklerini kaydeden Karesi Belediye Başkanı Dinçer Orkan, ?Bu hassas dönemde büyüklerimizin ve tüm insanların sağlığı için özellikle 65 yaş ve üstü kıymetli büyüklerimizin evde kalmalarına ihtiyacımız var. Bunun dışında biz tüm hemşerilerimize "EVDE KAL" çağrılarımızı yapıyoruz. Biz, hemşerilerimizin sağlığı için ekiplerimizle özverili çalışmalarımızı sürdürürken tek isteğimiz hemşerilerimizin zorunlu olmadıkça evden çıkmamaları.? dedi.
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli