Bugün, 19 Mart 2024 Salı

BAŞKAN RAHMİ?GENÇER, ?AYAZMA TAMAMLANDI SIRA AYA TRİADA´DA?

BAŞKAN RAHMİ?GENÇER, ?AYAZMA TAMAMLANDI SIRA AYA TRİADA´DA?

1890 yılına tarihlenen Ayazma´yı ( Pnagia Faneromeni-Kutsal su) gönüllerin desteği ile gün yüzüne çıkaran Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, 172 yıllık Aya Triada?yı da kent turizmine kazandırmak için yaptığı çalışmaları hızlandırdı.

Rölöve Projesi, Ayvalık Belediyesi Plan ve Proje Müdürlüğü tarafından 2014 yılında hazırlanan tarihi yapının restorasyon ve restitüsyon projelerinin çizimi de Belediye Plan Proje ile İmar Müdürlüğü işbirliğinde yapılacak.
Proje çizimi için, Ayvalık Kazım paşa Mahallesinde bulunan ve 1846 yılına tarihlenen Agia Triada Kilisesinde (Aya Triada) Ayvalık Belediyesi tarafından, Balıkesir Müze Müdürlüğü denetiminde temizlik çalışması başlatıldı. Yapının çevresi giriş-çıkışlara kapatılırken, yapıdaki malzemelerin temizlendikten sonra korunması için depo oluşturulacağı belirtildi.
?YAPI RESTORE EDİLDİKTEN SONRA AYVALIK TURİZMİNE ÇOK BÜYÜK KATKI SAĞLAYACAKTIR?
İmar ve Plan Proje Müdürlüğü temsilcileri ile tarihi yapıda incelemede bulunan Belediye Başkanı Rahmi Gençer, tarihi yapının onarım çalışmaları için restorasyon ve restitüsyon projelerinin çizileceğini belirterek, ?Bu yapı restore edildikten sonra Ayvalık turizmine çok büyük katkı sağlayacaktır. Kültür mirası niteliğinde, Ayvalık´a değer katan tarihi yapıları gün yüzüne çıkartmak için çalışmalarımız devam ediyor? dedi.
Haber Merkezi



  • Salı 15.7 ° / 3.8 ° false
  • Çarşamba 7.9 ° / 2.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 12.4 ° / 3.3 ° Güneşli