Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Başkan Saka, karara tepkili

Başkan Saka, karara tepkili

Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, Edremit 4. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından hakkında verilen ceza ile ilgili değerlendirmede bulundu.

Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, Edremit 4. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından hakkında verilen ceza ile ilgili değerlendirmede bulundu.
Yaklaşık 10 yıl önce Güre Belediye Başkanı görevinde iken bir taş ocağı ruhsatı ile ilgili açılan davası, ceza ile sonuçlanan Başkan Saka´ya Edremit 4. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından 1.500 lira para ve 38 gün memuriyetten uzaklaştırma cezası verildi.
5237 Sayılı Türk Ceza Kanunun 53. Maddesi gereğince belirli haklardan yoksun bırakılması kararı verilen Saka, 38 günlük süre zarfında yerine Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Ertaş´ın vekalet edeceğini açıkladı.
Saka, basın mensuplarının da hazır bulunduğu toplantıda şunları kaydetti: ?21 Haziran 2003 yılında 3 yıllığında ihaleye verip 21 Haziran 2006´da bitmiş olan, yani 10 yıl önce bitmiş olan 8 yıllık gecikme süresine tabi bir taş ocağının ruhsat verme yetkisi 2010 yılından önce Enerji Bakanlığı Maden İşleri Daire Başkanlığı´na aitti. 2010 yılından sonra da il özel idarelerine ait olan bir taş ocağının ruhsatını denetlemediğim için 1.500 lira para cezası ve 38 gün memuriyetten hak mahrumiyeti cezasına çarptırıldım. Kamu zararına neden olduğum için. Kamu zararının nerede olduğunu bilmiyorum. Ama oluşturulmuş olan bilirkişilerin yapmış olduğu bir durum. Bu süreç içerisinde yasal hakkım iade edilesiye kadar, yargı tarafından iade edilesiye kadar belediye başkanlığı görevini belediye meclis üyesi Mehmet Ertaş yapacak. Sonuna kadar hakkımı arayacağım, kişisel olarak arayacağım. Temyiz yolu açık ama böyle bir kararı nasıl bir verebilirler ben onu da anlamış değilim. Hakikaten bu konuda çok üzgünüm. Çünkü yaşamım boyunca çoğu zaman arkadaşlarımla darılma kırılma nedenim kamu menfaatini her şeyin üstünden tutmam olmuştur. Kamu menfaatini her şeyin üzerinde tutarak bu noktaya kadar gelmiş bir insanın ?Kamuyu zarara uğratmaktan´ ceza alması kadar acı bir şey olamaz.?
Saka´ya verilen 38 günlük memuriyetten hak mahrumiyeti cezası ile ilgili kararın tebliğ edilmediği, önümüzdeki günler içinde tebligatın gerçekleşeceği öğrenildi.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Başkan Saka karara tepkili
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli