Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Başkan Sarı: Erdek Belediyesi önemli tasarruf sağladı

Başkan Sarı: Erdek Belediyesi önemli tasarruf sağladı

Erdek Belediye Başkanı Mimar Hüseyin Sarı, belediye olarak kışın 282, yazın ise geçici işçiler de dahil 324 personelle hizmet verdiklerini, personel açısından yüzde 58 tasarruf sağladık-larını açıkladı.

Erdek Belediye Başkanı Mimar Hüseyin Sarı, belediye olarak kışın 282, yazın ise geçici işçiler de dahil 324 personelle hizmet verdiklerini, personel açısından yüzde 58 tasarruf sağladık-larını açıkladı.
Belediye başkanı olarak son 4,5 yılın en zor dönemini yaşadığını vurgulayan Sarı, şunları söyledi:
?Bu süreç içinde gelirlerimizin yarıya yakını, giderlerimizin ise sadece yüzde 13´ü Büyükşehir´e gitti. Buna karşılık nüfusumuz yüzde 60, hizmet alanlarımız ise üç katı arttı. Buna karşın hizmetlerimizi sürdürdük. Kendi olanaklarımızla gelirlerimizi yüzde 126 artırdık. Giderlerimizde yüzde 50 tasarruf sağladık. 13 aydır personelimize maaş ödeyememenin üzüntüsünü yaşıyorum. Bu süre içinde hiçbir personelimin görevini aksatmamasından gurur duyuyorum. Belediyeler, her şeye karşın hizmet kurumlarıdır. Eğer bu ortam ve koşullara karşın hizmet ve proje üretmesek, personelime belki maaş ödeyebilirdim. Ama o zaman sadece personeline maaş ödemekle yetinen bir belediye olarak kalırdık. Önümüzdeki dönemde sıkıntılarımızın sonuçlarını alabileceğimiz bir süreç yaşayacağımıza inanıyorum.?
Yaz aylarında 42 geçici işçiyle çalıştıklarına işaret eden Sarı, şunları söyledi:
?2013-2017 döneminde hem personel sayısı, hem de personel gideri olarak yüzde 58 tasarruf sağladık. Zaten gider bütçesinde personel giderlerimizin yüzde 28´lere düşmesi çok önemlidir. Bu arada belediyemizin toplam borcundan 34 milyon liralık borcunu da ödedik.? 

HACİZLERİ KALDIRIYORUZ
Belediyenin mülkleri üzerindeki hacizleri kaldırmak için de çaba harcadıklarına dikkati çeken Sarı, şu değerlendirmede bulundu:
?Belediye olarak kamuya tahsis ettiğimiz ve onların yıllardır kullandığı binalar var. Bu mülklerimizin kiralık olarak düşünülüp parasal değerinin, belediyemize dönmesi için girişimlerde bulunuyoruz. Bu arada hacizlerin, belediyemize ait 190 dönümlük bir yer olup 168 milyon lira değeri bulunan Seyitgazi´ye kaydırılmasına çalışıyoruz. Bunu sağlarsak, diğer tüm mülklerimizin üzerindeki hacizler kalkacak ve rahatlayacağız. Şu anda piyasaya 30 milyon, personelimize ise 10 milyon lira borcumuz var.?
Haber : Önder Balıkçı



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli