Bugün, 15 Mayıs 2024 Çarşamba

Başkan Sarı: ?Erdek´in nüfusunu 50 bine ulaştırmaya çalışacağız?

Başkan Sarı: ?Erdek´in nüfusunu 50 bine ulaştırmaya çalışacağız?

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, İller Bankası´ndan aldıkları payı artırmak için ilçe nüfusunu 50 bine yükseltmek zorunda olduklarını belirtti.

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, İller Bankası´ndan aldıkları payı artırmak için ilçe nüfusunu 50 bine yükseltmek zorunda olduklarını belirtti. İlçe nüfusu 21 bin iken İller Bankası´ndan aldıkları payın 7 bin, şu andaki 34 bin nüfusta ise 6 bin lira olmasındaki çelişkiye dikkati çeken Sarı, şu değerlendirmede bulundu:
?Balıkesir Büyükşehir olmadan önce, 2013 yılındaki nüfusumuz 16 bin liraydı. Şimdi, bu bütçenin % 40´ı, Balıkesir Büyükşehir´e gidiyor. Eğer nüfusumuzu 50 bine çıkarırsak, Erdek´in statüsü değişecek olup bulunduğu katsayı basamağı bir kademe yükselecek. Böylece hem İller Bankası gelirimiz artacak, hem de belediye meclis üye sayımız bir kişi yükselecek. Bunu sağlamak için gelecek yıl çalışmalar yapacağız. Buna bağlı şekilde, Erdek´te ikinci konutları bulunanların, ilçemizdeki adreslerini, birinci adres olarak göstermeleri için girişimlerde bulunarak, 50 bin nüfusa ulaşmaya çalışacağız.?
Haber : Önder Balıkçı



  • Çarşamba 17.7 ° / 5.1 ° false
  • Perşembe 20.2 ° / 5.2 ° false
  • Cuma 30.3 ° / 11.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı