Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

Başkan Sarı mazbatasını aldı

Başkan Sarı mazbatasını aldı

31 Mart yerel seçimlerinde yüzde 52 oy oranı ile dördüncü kez belediye başkanı seçilen Hüseyin Sarı mazbatasını aldı.

31 Mart yerel seçimlerinde yüzde 52 oy oranı ile dördüncü kez belediye başkanı seçilen Hüseyin Sarı mazbatasını aldı.

31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçimleri´ne ?Millet İttifakı?nın adayı olarak giren ve aldığı 11 bin 306 oy ile Erdek Belediyesi´nin yeni başkanı seçilen CHP´li Hüseyin Sarı´ya mazbatasını, İlçe Seçim Kurulu Başkanı Hakim Çiğdem Sevmiş verdi.

Saat 16.30´da CHP Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı, bir grup partili ve meclis üyeleriyle birlikte Öğretmen Evi binasındaki seçim kuruluna gelen Sarı ve 9 meclis üyesi mazbatalarını Erdek İlçe Seçim Kurulu Başkanı Çiğdem Sevmiş´ten aldılar. Ardından, il yöneticileri ve partililerle birlikte cumhuriyet alanına gelen Sarı, burada Atatürk anıtına çelenk sunduktan sonra belediye binasına geçti.

2014 yılında ´Cumhurbaşkanına hakaret´ suçundan hakkında dava açılan Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, 11 ay 20 günlük hak mahrumiyeti cezasının Yargıtay tarafından da onanması nedeniyle 18.03.2019 tarihinde İçişleri Bakanı tarafından görevinden alınmıştı. Seçilmesine engel bir durum bulunmadığından, ?Millet İttifakı?nın adayı olarak yerel seçimlere katılan Sarı, ANAP, AK Parti ve CHP olmak üzere 4. kez Erdek Belediye Başkanı seçildi.

Haber : Tuncay Ertan



sedat önder
9.04.2019 13:41:44
Dördüncü kez başkanlık kazanmış H. Sarı´yı kutlamak, çağdaş bir görevdir ve ben de kutluyorum. Ancak, 26 şubat 2020 ye kadar aldığı cezadan dolayı, görevde olmaması, Erdek´e ne gibi olumsuz günler getirir, tartışılır. Halkımızın çoğu konularda uzak olduğunu söylemek, saygısız bir davranış kabul edilmemelidir. Sorgulamaktan, hak aramaktan ve yalnız çıkar duygusu ile hareket eden kişi ve kişilerin mevcudiyeti, yıllardır Erdek de yöresel sorundur. Konuşma, yazma cesaretinden yoksun bazı kişiler, senelerce, o veya bu partinin ´BOROZANCI´sı´ olmaktan da öteye gidememişlerdir. Yıllardır, gerekli yatırımları yapamadığı için, ilçe, ekonominin artılarını da yaşayamamıştır. Yapılan siyasi çabalar, eş, dost, yakın çevrenin çıkarlarında hapis olmuştur. Büyükşehir bahaneleri, görünüyor ki; davranış veya inatçı ve anlaşmaz tutum sergilendiği taktirde, yıllarca gündemde kalacaktır. Duyulduğu kadarıyla, seçimlerde ´PARA DAĞITILDIĞI´ gerçeği veya algısı, zayıflık ölçüsü olarak gelecek nesillere miras kalacaktır. İnsanca yaşamak haktır ancak aklın rehberliği de şarttır. Erdek, kişiye bağlı siyasett´in hesabını iyi yapmalı ve ilçenin mutlak olması gereken ve bunun için, ilçenin çıkarlarının öne alınması gereken eylemler içinde olmalıdır. Büyükşehir ile yakın ilişki kurmak, ´olmazsa olmaz´ diye kabul edilmeli asla yenilgi olarak görülmemelidir. Saygılar. saygılar.

  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı