Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

Başkan Sarı: ?Önümüzdeki yıl çöp konteyneri olmayacak?

Başkan Sarı: ?Önümüzdeki yıl çöp konteyneri olmayacak?

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, önümüzdeki yıldan başlayarak, kent içindeki cadde ve sokaklarda bulunan çöp konteynerlerini kaldıracaklarını açıkladı.

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, önümüzdeki yıldan başlayarak, kent içindeki cadde ve sokaklarda bulunan çöp konteynerlerini kaldıracaklarını açıkladı. Dünyanın hiçbir çağdaş kentinde çöp konteyneri bulunmadığına dikkat çeken Sarı, şöyle konuştu:
?Dünyanın hiçbir yerinde, ana cadde ve sokaklarda çöp konteyneri yer almıyor. Kaldı ki, Erdek´te, cadde ve sokaklarda bulunan çöp konteynerlerinin kapakları açık olduğu halde birçok vatandaş, poşetler içindeki çöplerini, bunların içine atmak yerine yanlarına bırakıyorlar. Bir kent, bu şekilde temiz kalabilir mi? Önümüzdeki yıldan başlayarak, vatandaşların, çöplerini evlerinde tutarak, çöp aracının geçtiği saatlerde dışarı çıkararak, bu araçlara vermeleri uygulamasını başlatacağız.?
Erdek´in temizlik işlerini yürüten Tomurcuk Firması´na, 2012 yılından beri ödeme yapılmadığını belirten Sarı, bu firmanın çekilmesi durumunda, belediye olarak, bu hizmeti yürütmelerinin olanaksızlığına işaret etti. Kendilerinden önceki yerel yönetimin, belediyede kadro fazlalığı olduğunu öne sürerek, 83 personeli başka kamu kuruluşlarına gönderdiğine dikkat çeken Başkan Hüseyin sarı, ?Bu nedenle belediyemizin çalışan kadrosu zayıflatılıp daraltıldı? dedi.
Haber : Önder Balıkçı



NURETTİN DURU
22.11.2015 15:03:27
yıllar öncede denendi fiyasko ile sonuçlanmıştı millet kafamıza çöpleri yukardan atıyordu tatile gelenler denize gitmeyip postacıcıyı bekler gibi çöpçüyümü bekleycek konteynere atmayı bilmeyen en kolay camdan atıcak güzelim Erdek çöpten geçilmeyecek Sayın BAŞKAN BU KARARDAN DERHAL DÖNÜN. Avrupayı örnek vermeyin orası Avrupa ben İstanbulluyum daha burda bile bu usul yok yerleşmiş düzenbozmayın

ışık aktaş
28.11.2015 21:21:18
Erdekte konteynirler olduğu halde çöpten geçilmiyor,sokaklarda ne ararsanız var ,bilhassa öğrt.evi civarı--Birde onlar kalkarsa ,yazlıkcılar hiç gelmesin-çünkü yazın komşularla sokağı sırayla süpürdük,çiçeklere, su verdik .

  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu