Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

Başkan Sarı: ?Termik santral konusunu yargıya taşıyacağız?

Başkan Sarı: ?Termik santral konusunu yargıya taşıyacağız?

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, Şirinçavuş Köyü´ne(Artık Bandırma´nın kırsal mahallesi) kurulması planlanan termik santral için hukuksal mücadele başlatacaklarını açıkladı. B

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, Şirinçavuş Köyü´ne(Artık Bandırma´nın kırsal mahallesi) kurulması planlanan termik santral için hukuksal mücadele başlatacaklarını açıkladı. Buraya kurulacak termik santralinin, Erdek Körfezi için büyük tehlike oluşturacağına dikkat çeken Sarı, termik santral konusunu yargıya taşıyacaklarını belirtti.
Çevresel Etki Değerlendirme (ÇED) süreci resmen başlatılan santralde kullanılacak kömürün Rusya, Güney Amerika, Endonezya ve Güney Afrika ülkelerinden getirilmesi bekleniyor. Ankara merkezli Bahçepınar Enerji Üretim ve İnşaat A.Ş. tarafından, Şirinçavuş Köyü´nde 1 milyar 600 milyon dolarlık yatırımla yaşama geçirilecek projeyle termik santral, kül düzenli depolama tesisi, derin deşarj ve iskele yapılacak. Yılda 12 bin 600 gigavat (GW) brüt elektrik üretimi yapması planlanan santralde ana yakıt olarak yılda 3 milyon 721 bin 179 ton ithal kömür kullanılacak. Santralde yardımcı yakıt olarak da doğalgaz kullanılacağı öğrenildi. Şirinçavuş Köyü´ne kurulacak santralde, yılda 30 bin ton taban külünün oluşması bekleniyor.
Aynı bölgeye iki yıl önce de yine termik santral kurulmak istenmiş, ancak halkın tepkisi üzerine proje rafa kaldırılmıştı.
Haber : Önder Balıkçı



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli