Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

Başkan Sarı´dan açıklamalar

Başkan Sarı´dan açıklamalar

"İnce Türkiye´nin umudu"

Erdek Belediye Başkanı Mimar Hüseyin Sarı, siyasi gündemi ve ilçenin son durumunu değerlendirdi.
MUHARREM İNCE´NİN BALIKESİR MİTİNGİ
Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce´nin Balıkesir mitinginin, diğer kentlerde olduğu gibi büyük ilgi görmesini halkta karşılığı olmasına bağlayan Sarı, şunları söyledi:
"Muharrem Bey´in halkta karşılığı olduğunu bildiğim için ona her zaman destek verdim. İnce lehine toplumda esen rüzgar çok iyi. Muharrem İnce, yalnız CHP´nin değil, tüm Türkiye´nin umududur. Balıkesir mitinginin yapıldığı Kuvay-ı Milliye alanında 50 bine yakın kişi vardı."
16 yılllık AKP iktidarında devletin liyakat sisteminin, yerel yönetimlerin ve tüm kurumların çöktüğünü vurgulayan Sarı, şöyle konuştu:
"Halka rağmen hiçbir şey olmaz. 16 yıldır proje ürettiklerii, yollar, köprüler yaptıklarını söyleyen iktidar, 15-20 yıllık satışlarla bu ülkenin geleceğine ipotek koymuştur. Gıda konusunda kendi kendine yeten bir ülke konumundayken, gıda ithal eden ülke durumuna getirildik. Bir ülkeyi batırmanın yolu, kendi kendine yeter ülke konumundan çıkarmaktan geçer. Hakkını teslim etmek gerekir ki, bu iktidar, 2007 yılına kadar iyi hizmetler verdi. Ancak daha sonraki süreçte hedeflerinden şaştı ve ülkeyi çıkmaza soktu."
ADAY LİSTESİNE ELEŞTİRİ
24 Haziran seçimi için CHP Balıkesir milletvekili aday listesini doğru bulmadığına dikkati çeken Sarı, şu değerlendirmede bulundu:
"CHP, parti içi demokrasiye en çok uyan parti olmasına rağmen bu yeterli olmuyor. Balıkesir´in aday listesini doğru bulmuyorum. Liste belirlenirken tüm parti üyelerinin katılımıyla bir ön seçim olmalıydı. Zaman darlığı nedeniyle bu gerçekleşemiyorsa, bundan önceki ön seçimin sonucuna göre sıralama yapılmalıydı. 

Kuralların ve sistemin belirli olmadığı bir sıralamaya karşıyım. Torpille aday sıralaması yapılmaz. CHP İl Başkanı Serkan Sarı´nın bu göreve seçilmesinde Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza ile birlikte benim de önemli katkım oldu. Ancak il başkanı, milletvekili aday belirlenmesi sırasında ilimizdeki partili belediye başkanları ve ilçe başkanlarının düşüncesini almaya tenezzül etmedi. Böyle iş olmaz. Onu sadece 400 delege seçti. Biz belediye başkanlarını ise o ilçelerde yaşayan binlerce vatandaş seçiyor. Bizler, uzaylı da, zurna da değiliz, örgütün içinden geliyoruz. Ben, 64 yıl sonra partime Erdek belediyesini kazandırdım. 1989-2009 yılları arasında Erdek Belediye Meclisi´nde CHP´li üye bile yoktu. Bu gerçekler ortadayken, bizim düşüncemiz bile sorulmadan, önceki seçimde, ön seçim sonucunda bir ve üçüncü sıralarda yer alan milletvekillerinin üstünün çizilerek, o ön seçimde dördüncü, beşinci sıralarda yer alanların bu seçim için ilk sıralara alınmasını doğru bulmuyorum."
Sarı, kendisinnn yerel siyasetçi olup milletvekilliğini hiç düşünmediğini, çünkü yapısı gereği genel merkez yöneticileri dahil kimseye yalakalıkta bulunmasının mümkün olmadığını belirtti.
BELEDİYE ARAÇLARINA HACİZ İŞLEMİ HUKUKSUZDU
Erdek Belediyesi´nin büyük borç yükünün nereden kaynaklandığını bir kez daha anlatan Sarı, şunları söyledi:
"Belediyeyi devrettiğimde 30 milyon borcumuz, 10 milyon alacağımız vardı. Buna Zeytinlada´nın kamulaştırılması parası da dahil. Hamit Nural´ın başkanlığında getirilen Eğridere suyunun parasını da ben ödedim. Benden önceki AKP´li başkandan belediyeyi 131 milyon lira borçla aldım. Yani benim bıraktığım borca 93 milyon lira ilaveyle. Bu arada Büyükşehir Yasası´nın yürürlüğe girmesi, gelirimizin 7,5-8 milyonunun Büyükşehir´e gitmesine yol açtı. Bu arada Erdek´in nüfusu da % 60 artarken, hizmet alanlarımız büyüdü. Erdek Belediyesi´nin, son dört yıl içinde 140 milyonu Büyükşehir´e gitti. Buna karşılık Erdek´e 300 bin liralık yatırım bile gelmedi. Onların hizmet alanında olmasına rağmen bizim yaptığımız hizmetler ve yatırımlar nedeniyle hâlen Büyükşehir´den 6 milyon 593 bin lira alacağımız var. Bu konuda yargıya başvuracağız. Hâlen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanlığını yürüten Zekai Kafaoğlu, Erdek´e geldiği halde belediyeye hiç uğramadı. Mülklerimiz üzerindeki hacizleri kaldırma konusunda sona yaklaşıyoruz. Bunu gerçekleştirdikten sonra Erdek´e hizmet için elbette ki mülklerimizden satışlar yapacağız. Belediyemizin mülklerine ve araçlarına, Erdek´e bugüne dek hiçbir
yararı olmayan kişilerin baskısıyla Erdek yerel mahkemesince haciz konuldu. Ancak bu kişiler, belediyenin parası olmadığı için Yargıtay´a başvuracağını düşünmediler. Parayı bulduk ve hacizleri kaldırdık. Bu kötü niyetli kişilere şunu söylemek isterim. Erdek´te yaşayanlar, ben dahil ilçenin hakkını kimseye yedirmezler. Haksız haciz işlemi yargıdan döndü."
SU BASKINLARI KONUSU
Erdek´in yağmur hatlarını, kanalizsayondan ayrı olarak kendisinin yapmasına karşın son yağmurda Erdek´i sel basmasının sorumluluğunun Balıkesir´e bağlı BASKİ´de olduğuna işaret eden Sarı, şöyle konuştu:
"Bu konuda her çeşit altyapıyı yaptım. Ancak Büyükşehir Yasası gereğince dere yatakları ve göletler, Büyükşehir´in sorumluluğunda. Buna rağmen ihtiyaç durumunda kırsal mahallelerin bu çeşit sorunlarını gidermeye çalışıyorum. Örneğin, Narlı Mahallesi´nin alt yapısını da yaptım. Daha sonra buraya, Büyükşehir Belediyesi, beton parke kaplamaya kalkınca, ´Beton parke yapmayın, zar yapın. Yoksa alt yapıyı kaldırmaz´ dediysem de dinletemedim."
MİSYONERLİK SUÇLAMASI GÜLÜNÇ!
Fener-Rum Patriği Bartholomeos´un, Erdek´te yaptığı ayinler nedeniyle bir kişinin, kendisi hakkında "misyonerlik´ suçlamasında bulunması nedeniyle Balıkesir Valiliği´nin soruşturma başlatarak, savunmasını istediğini vurgulayan Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, şunları söyledi:
"Bu kişiler, benim Girit kökenli bir ailenin çocuğu olmamı bile yanlış değerlendiriyorlar. Her şeyden önce de ´mübadele´nin ne olduğunu bilmiyorlar. Mücadele, ırklar arası değil, dinler arası bir zorunlu göçtür. Girit ise dünyanın en önemli Mevlevi merkezidir. Şunu da unutmasınlar, anneannemin amcası Enver Paşa´dır. Kimse bana din ile ilgili hesap soramaz. Ben, Kuran´ın Türkçesini dört kez okuyan biriyim. Balıkesir Valiliği´ne bu konularda çok ayrıntılı bir savunma gönderdim."
"ERDEK ZAMANI" FESTİVALİ
"Erdek Zamanı" Festivali´ni bu yıl beş bölümde yapma kararı aldıklarını, Mayıs ayında, "Hıdrellez Şenliği"ni gerçekleştirdiklerini vurgulayan Sarı, "Kiraz Şenliği" bölümünü seçimler nedeniyle yapamayacağız. Temmuz´da ´İnanç Şenliği´ eylülde ise ´Barış Şenliği"ni yapacağız" diye konuştu.
Haber : Önder Balıkçı



Anahtar Kelimeler: Başkan Sarı açıklamalar
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli