Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

Başkan Şenol, tüm müstahsilin Çiftçiler Günü´nü kutladı

Başkan Şenol, tüm müstahsilin Çiftçiler Günü´nü kutladı

S.S. 162 Sayılı Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Şenol, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü nedeniyle bölgemiz müstahsilinin gününü kutladı.

S.S. 162 Sayılı Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Şenol, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü nedeniyle bölgemiz müstahsilinin gününü kutladı.
14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü´nü yaptığı yazılı açıklamayla kutlayan Şenol, Değerli ortaklarımız diyerek başlayan mesajında gündemle ilgili şu değerlendirmede bulundu: ?Öncelikle sizin ve tüm tarım camiasının 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü´nü kutluyorum. 2018 yılı zeytin üretim sezonu camiamız açısından oldukça kötü bir yıl oldu. 2019 yılı, hava şartları itibariyle, başarılı bir zeytin üretim sezonu geçirmemiz için umut vaat ediyor. Bununla beraber bize düşen ortaya çıkabilecek hastalık ve zararlılara karşı zeytinliklerimizi iyi takip edip, gerekli önlemleri almaktır. 

Zeytinde önemli bir hastalık olan halkalı leke hastalığına karşı sonbahar sürgünlerinden hemen önce ve ilkbahar sürgünlerinden hemen önce halkalı leke hastalığına karşı ruhsatlı tarım ilaçlarıyla ilaçlama yapılmalıdır. İklim şartlarının (yağışla beraber yüksek nem ve uygun sıcaklık) hastalık gelişimi için uygun gitmesi ve halkalı leke hastalığının ilerlemesi de göz önüne alınarak ilaçlamada kullandığımız ruhsatlı ilaçlarla doz aşımı yapmadan, çiçeklenmeye kadar bir ilaçlama daha yapılabilir. Halkalı leke hastalığına karşı çiçeklenme öncesi yaptığımız son ilaçlama, bölgemizde görülen ve 2018 yılında önemli verim kayıplarına sebep olan Antraknoz hastalığını kontrol etmede önemli rol oynamaktadır. Zeytin çiçek tomurcuklarının oluşumundan çiçeklenmeye kadar geçen süre içerisinde, bazı zeytin zararlılarına karşı gözlem yapmak ve ekonomik zarar eşiğinin geçilmesi durumunda zirai mücadelede bulunmak gerekir. Çiçek tomurcuklarının oluşumunda zeytin pamuklu biti ve zeytin tomurcuk akarı, çiçeklenmenin hemen öncesi veya çiçeklenme esnasında zeytin güvesi gözlemlenmeli, gerekli görülmesi durumunda bu zararlılara karşı ruhsatlı tarım ilaçlarıyla mücadele edilmelidir. Bu vesileyle tüm ortaklarımıza başarılı bir üretim sezonu diliyorum.?
Haber : Tuncay Ertan



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false