Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

Başkan Sever, DEVA Partisi 1. Olağan Kongresine katıldı

Başkan Sever, DEVA Partisi 1. Olağan Kongresine katıldı

Ali Babacan´nın liderliğini yaptığı Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi 1. Olağan Genel Kurulu 29 Aralık Salı günü Ankara´da yapıldı.

Ali Babacan´nın liderliğini yaptığı Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi 1. Olağan Genel Kurulu 29 Aralık Salı günü Ankara´da yapıldı. 

Aralarında kongresini gerçekleştiren iller arasında bulunan Balıkesir´in 20 delege ile katıldığı kongreye, 43 ilin 600 delegesi ve 82 il başkanı davet edilirken, pandemi nedeni ile 585 delegenin katılabildiği kongrede, kullanılan oyların tamamını alan DEVA Partisi lideri Ali Babacan yeniden Genel Başkan seçildi. 

Pandemi kuralları gereği misafir davet edilmeyen kongre müthiş coşku ve birliktelik içersinde icra edildi.
Balıkesir´den Ankara´ya giden 20 delegeden biri olan DEVA Partisi Erdek İlçe Başkanı Murat Sever, partisi tarafından Ankara´da düzenlenen 1. Olağan Kongre hakkında bilgiler aktardı. 

Gazetemizi ziyaret ederek partisinin 1. Olağan Genel Kurulu´nu değerlendiren Sever, Ankara´daki ilk durak yerinin Anıtkabir olduğunun altını çizdi. 

Anıtkabir ziyaretinin ardından  

Kongrenin yapılacağı Atatürk Kapalı Spor Salonu´na geçildiğini söyleyen Sever, korona virüs önlemleri nedeniyle misafir sayısının kısıtlı tutulduğu kongrenin buna rağmen coşkulu ve heyecanlı geçmesinin önemli olduğuna dikkat çekti. 

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan´ın, kongrede yaptığı konuşmasında DEVA Partisinin kadro hareketi olduğunu ,kongreye hitap ederken ?arkadaşlar? kelimesini kullanması ve gençlerin geleceğin aynı zamanda yaşadığımız dönemin garantisi olduğunu söyleyen genel başkanın Devlette akraba yöneticiliği uygulamasının kabul edilemez bir anlayış olduğunun bizzat Genel Başkan Babacan tarafından kamuoyuna bir kez daha deklare edildiğini paylaşan Sever, 

Genel Başkanın devam eden konuşmasında; iktidarın ekonomi politikalarını eleştiren Babacan, "Taraflı cumhurbaşkanı, akraba bakan el ele verdiler, yıllardır biriktirilen döviz rezervini bugün eksi 49 milyar dolara indirdiler.Şu anda ´beka, beka´ dedikleri var ya arkadaşlar,tek bir kişinin şahsi bekasına dönmüş durumda" diye konuştu

Babacan, "Adeta ezilenler iktidar gücünü eline alınca değişti, başkalarını ezmeye başladılar. Biz ezilmenin ne olduğunu iyi biliyoruz. Ezilmenin ne olduğunu iyi bilenler başkasını ezmez arkadaşlar. Üstelik, kötü yönetim sonucunda ülkece fakirleştik" dedi..

 Bu Hazine´deki kasaları, Merkez Bankası´ndaki kasaları biz bu milletin alın teriyle, işçisinin alın teriyle, ihracatıyla, üretimiyle, oradan getirdiği, kazandığı dövizlerle doldurduk. Çarçur ettiler ya. İki yılda 130 milyar dolarını harcadılar bu memleketin. Taraflı cumhurbaşkanı, akraba bakan el ele verdiler, yıllardır biriktirilen döviz rezervini indirdiler taa indirdiler bugün eksi 49 milyar dolara.. Yazıktır günahtır. Bakın hazinenin borcu son iki yılda tam ikiye katladı. Nedir bu memleketten istediğiniz? Nedir alıp veremediğiniz? Bu kadar mı kıymetli o koltuk? Şu anda ´beka, beka´ dedikleri var ya arkadaşlar, tek bir kişinin şahsi bekasına dönmüş durumda. Memleketin bekasını inanın, düşünen yok." 

DEVA Partisi´nin farkını anlatan Sever, şöyle konuştu: ?Partimiz gençlerin ön planda olduğu, daha heyecanlı, daha dürüst, hak özgürlükler ve adaletin üstün tutulduğu bir parti olacak. Bizler hukukun bağımsız olduğu bir ortamda ekonominin de düzelebileceğine inanan, gençlerle ve iyi niyetli insanlarla beraber, düzgün siyaset yaparak daha iyi yerlere gelebileceğimizi düşünüyoruz. Basında özgürlüğün önemsendiği, hak, hukuk ve adaletin ön planda tutulduğu siyasi anlayışa sahip kadrolara sahibiz. Genel Başkanımız Ali Babacan´a gelince; Tüm halkımızın sevdiği sevecen, sempatik, insanları insan olduğu için seven, gençlerin daha çok saygı duyduğu ve sevdiği, üç-beş oy uğruna nefret dili kullanarak siyaset yapmayan, saygı-sevgi çizgisini asla bozmayan siyasi bir lider olarak tanımlayabilirim.? 

Ali Babacan´la geçtiğimiz yıllarda aynı siyasi parti çatı altında yer aldığını dolayısıyla, kendisini zaten çok yakından tanıdığına vurgu yapan Sever, ?DEVA Partisi kurulduğu gibi izledik, kuruluş amaçlarına baktık, ülkemizdeki son zamanlarda sıkıntılı yönetim anlayışına karşı bir alternatife ihtiyaç olması nedeniyle bizde DEVA Partisi´ni politikaları bize uyduğu yani düşünceleri bizle örtüştüğü için bizde elimizi taşın altına koymaya karar verdik. Partimizin Balıkesir´deki kurucu İl Başkanımız daha önceden kendisini çok yakından tanıdığım dürüstlüğü ve samimiyetine kefil olduğum Kemal Aydemir ve yönetimi bizi böylesine kutlu bir göreve uygun gördü.? dedi. 

Erdek´te ki hedeflerine de değinen Sever, ?Öncelikle güzel bir teşkilatlanmayla başlayıp partimizi tam bir kurumsal kimlikle oluşturup, hemşerilerimizi doğru bilgilerle güzel haberlerle güzel politikalarla bilgilendirip, DEVA Partisi olarak isminden sıkça söz ettirmek, bütün seçimlere girerek yerel de olsun ulusal da olsun partimizi hedefleriyle buluşturmak olacaktır.? diyerek sözlerine ekledi.

Haber: Tuncay Ertan 



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli